Koncim so vztahmi

Príspevok v téme: Koncim so vztahmi
nanana111

Moja skusenost je zla Nevyhladavala som vztahy ani lubostne ani kamaratske.Rada som sa ucila vela spala takze som ani nemala cas na vztahy.Kamoska mi ale stale pisala volala ma von.Drzala zo mnou vztah.No prestavalo ju to bavit kedze ja som mala malo casu kvoli skole. Prislo na mna ale velmi zle obdobie.Problemy v rodine rozchod a aj bez prace.Prestala som to sama zvladat.Potrebovala som zrazu kamosku niekoho kto ma vezme von.Samozrejme ze nikto zrazu nemal cas.Ani jedna kamoska.Prislo mi to luto.Jednu teda chapem.To ano ale ta druha.Tej som neublizila.Ta mi velmi nepisala.Takze som dufala ze mi pomoze.Potom som este pisala byvalemu ostali sme kamosi no ten nemal tiez nikdy cas.Proste len malokedy mal cas a ja som mala take zle dni kedy som to nevedela zvladat a vtedy som mu pisala nech
pride no povedal ze nebude behat ako ja piskam a ze teda moze prist pozajtra.No mne uz jeho pomoc vtedy netrebalo. Kde som urobila chybu ze to takto vsetko zle dopadlo???

greydrop4

No chybu robíš v tom, že lipnes na ľuďoch, vzťahoch.. niekto sa nespráva tak, ako ty ocakavas, z čoho potom nastáva sklamanie na tvojej strane. Ďalej si uvedom, že nemôžeš svoje okolie večne zaťažovať tvojimi problémami, lebo nikto ich za teba nevyrieši, len ty SAMA! Áno, môžeš sa posťažovať, poplakat si pri niekom, ale nakoniec aj tak zostanes napríklad večer sama vo svojom dome, či izbe na intarku a podobne. A kto ti vtedy pomôže? Nonstop priateľ na telefóne? Taký neexistuje, možno na chvíľu ale nemôže ti pomáhať donekonečna. Nauč sa spoliehať sama na seba, aj keď ti je najťažšie, vypni hlavu, sústred sa na svoj dych, uvoľní telo, myseľ a možno vtedy prídu odpovede, ktoré cakas. U mňa to tak funguje a odkedy nelipnem na ľuďoch ale spolieham už len sama na seba, život je omnoho jednoduchší a ľudia ma majú radi. Chcú byť v mojej prítomnosti, vyhľadávajú ma, lebo ich nezaťažujem svojimi problémami, jednoducho to už nepotrebujem, nepotrebujem sa sťažovať, vyplakavať a ľutovať sa donekonečna. Nepomáhalo to ani mne, ani môjmu okoliu.

nanana111

bia554: Neviem no a ty by si to ako riesila? Robis vysku, cely tyzden sa ucis a si na internate.Po skole ucenie.A cez vikend som cestovala domov, musela sa balit , cestovat a hlavne so mnou chcela byt rodina. Kamoska vsak cakala ze pridem domov a pojdem s nou von.Ok ved som teda aj sla vecer, ale nemala som peniaze nato ist do baru.Lebo mi uz mama nedala.Dala mi len na skolu a len malo iba na jedlo, nejake knihy saty.Takze ja som nemala na vikendove akcie.Kamoska tiez nemala peniaze, platit mi kedze nemala ani robotu.Mala len pre seba.Tak ako by si to riesila? Mala som ist cez vikend na brigadu ani nebyt s rodinou aby som mohla byt s kamoskou? Ci co som mala robit?Potom by mi vycitala rodina ze ani domov nejdem lebo len robit idem a vecer by ma cakali doma a ja by som sla s kamoskou? Chapes ja som to mala take blbe.Fakt som uz nevedela kazdemu vyhoviet.Mohla ist aj ta kamoska zarobit niekde na brigadu a kupit mi to pivo cez vikend.Trebars a dalsie by nam uz aj kupili kamosi.Lebo teda kupila nam obcas.Takze vsetko by sa dalo.Alebo ma mohla navstivit aj na internate.Trebars.No nikdy nic z toho.Chcela som mat kamaratky hej ale proste neslo to pocas tej vysokej skoly.

bia554

to vazne nevies kde si urobila chybu? ved ty si ich predtym odstrkovala od seba a teraz cakas, ze ked mas ty problem, tak oni budu utekat za tebou? si na omyle, teraz sa ti to vratilo ako boomerang.

tamirilka

...to ze ti chyba je prirodzene...aj mne byvaly chybal a dnes si na neho uz pomaly ani nespomeniem...skus si nejako zamestnat mysel...riesit ine veci...venuj sa sama sebe...

nanana111

Bublii: Asi mam trochu strach zit sama.Rozchod nedopadol velmi dobre, byvali povedal, ze sa zo mnou vidat nechce, ze to tak mal aj s byvalimi, ze sa uz proste nevidaju.Tak to chcel, musim to akceptovat.No dost mi chybal a stale aj chyba.Takze su tazke dni a nechcem byt sama.Tesim sa ze je tu aspon teda mama, aj ked ma nici.Ale aspon niesom sama.Kamaratky som po rozchode stratila, ale myslim ze to uz aj prislo skor , ako som pisala, o tej jednej.No a druha ta sa dost casto vidala s byvalim kedze sa tiez poznali, tak som sa tam neplietla a tak to nejak uz vztahy nemam.Citim sa teda momentalne uplne sama, co je prvykrat v zivote a obcas to nezvladam.Bojim sa trocha ci najdem niekoho k sebe ked odidem.Strasne dlho to je uz tak ze sa nestratavam s ludmi.Skusala som nejake vztahy ludi co poznam, ale zvycajne to boli chlapi no a im islo o vztah nie o kamaratstvo a ked som odmietla vztah tak to zobrali osobne ze teda niesu pre mna dobry.Takze uz ani nekamaratime radsej.A tak som si povedala ze mam dost.Ze vztahy kaslem no aj tak som stale pri mame kedze sa bojim samoty.
No a co sa tyka psychologa,zvazovala som , lenxe treba nato predpis lekara, a mne lekera vybrala mama, teda ma takeho isteho, no a mama prednedavnom prezila psychicke zrutenie, uplne jej preplo a preto nechcem ist k tomu lekarovi aby ma nesudil ako ju.Neviem ci rozumies, proste radsej by som sla k niekomu kto nevie o nej.Tak som nebola nikde.

momentik

"Len to ze sa na mna stale niekto upne,a ja sa bojím ludom povedat nech ma nechajú tak, co som pisala dovod preco sa bojim."
nanana, prepac, asi mi to uslo, preco sa bojis?
inak, ja mam tiez taketo trable s kamaratstvami, strasne ma to vysiluje

Bubliii

Ahoj nanana, som rada, ze sme sa pochopili. Aj ja skusam chapat tvoju situaciu. Mozno si to uz niekde pisala, ale preco vlastne byvas s mamou? Nemas teraz prijem? Ak mas pracu a zvladla by si utiahnut prenajom, byt tebou, zvazim odstahovanie. Toxicki ludia ti nikdy nebudu robit dobre.
Myslim, ze si dobry clovek, ale asi sa tocis v takom bludnom kruhu. Zvazila si pomoc psychologa? Tak by sa ti mohlo objasnit, preco si do zivota pritahujes presne takych ludi, akych nechces. I ked, mozno si len ozaj mala smolu na vztahy (kedze rodinu si nevyberame). Neviem.

nanana111

Bublii: Ano chapem.Vsetky tieto problemy sa ani tak netykaju mna ako mojej mamy.S nou som teraz denno denne a som uz trocha ovplyvnena nou.Zistila som, ze mi platila vysoku skolu nie preto aby som sa ja mala dobre, ale aby som jej to oplatila, bud peniazmi alebo prestizou ze sa pochvali ze jej dcera robi v banke.Ja som zivot zobrala ale inak isla robit do zahranicia po skole, stastna ze spoznavam svet ucim sa jazyk bola som pri mori.Ale pre mamu nic.Robotu mam nahovno lebo fabrika bez obedov ubytovanie koncentraky.To ze ja som bola stastná jej bolo ukradnuté.Otec sa zo mna tesil, ona nie.No a teraz to mozno vnimam tak s tou kamoskou ale ja som nikdy od nej necakala pomoc vzdy som si verila ze si pomozem sama pripadne mi pomozu ludia ktori chcu ktori ma maju radi.

Len ma bolí ze som nehladala vztahy ja sama nikdy vzdy si nasli mna ti ludia aj ta kamoska a potom na mna len nadavala aka som.A ja som pretoto nemala vztahy pokial som doma lebo som vedela ze bude zle.Ze nemam cas, ze dobra kamoska nebudem.Teraz som zase doma, casto chodim za kamosom na zahradu ale uz citim ze ked nemozem prist kvoli mame lebo ma doma vycerpa, tak sa uz teda on urazí.Ze som neprisla a slubila.Vies ako ma to bolí.Ze to robim.Teda uz opat ludi sklamem.Preto pokym budem s nou vztahy nechcem.Len to ze sa na mna stale niekto upne,a ja sa bojím ludom povedat nech ma nechajú tak, co som pisala dovod preco sa bojim.

Bubliii

Nanana som si az teraz vsimla tvoju odpoved. No popravde keby si to nebola rozviedla tak si chvilu myslim, ze ty si ta moja kamoska lebo dost sa cely pribeh podoba..ale to by bola mega nahoda. Vies, ty robis tu chybu ze sa na vztahy pozeras tak vypocitavo. Ze nieco za nieco. Ty vidis tie roky, co si pomahala svojej kamoske. Teraz si ocakavala, ze ti to oplati. Ale tak to nefunguje a keby si bola naozaj prava kamoska, tak to miesto urazania sa respektujes. Ak si vsimnes v mojom prispevku, aj ja som sa mohla na tu moju kamosku ofucat, ze si nevazi, co som pre nu cele roky robila. Ale to by bolo povrchne. Pretoze ja som to robila z priateľstva a nie z toho, ze do buducna mi ona bude zaviazana. Neviem vsak ci chapes, co tym chcem povedat.