Lezie mi to na nervy

Príspevok v téme: Lezie mi to na nervy
El Roberto

Ahojky mam dlhodobý zdrav. problem. Ide o to ze som alergik na pel a roztoce. Od piatich rokov (je mi 19)svojho zivota beriem nejake spreje do nosa a na hrdlo, casto celoročne a myslím si že som na tom závislý. Kedysi som nebol chorý takmer vôbec ale v poslednom období sa veci zmenili, naviac keď chytím iba bežné nachladenie tak sa s toho dostávam v lepšom prípade dva a v tom horšom tri týždne až mesiac. Napriklad teraz už tri štyri dni s predstavami cítim svrbenie podnebia zalahnute v ušiach a miestami steklenie v nose a slzenie. Zaujímajú ma moje možnosti. Pomohlo by mi vysadiť kortykosteroidy a bol by som chorý menej abo je iba nutné lieky zmeniť, alergolok tvrdí že je potrebné ešte počkať (vravel to v zime tr) ale túto jar som na tom podstatne horšie ako minulé roky. Za každú normálnu inteligentnu reakciu ďakujem
Btw, nosné mandle mám vybrate krcne nie

Omen

Tak ešte raz. Robil ti alergiológ prick testy? Ak áno, potom uveď tie, ktoré lekár vyhodnotil tak, že máš na ne alergiu.

El Roberto

Ahoj no skúšal som vsetky možné pastilky posledné dni a k zlepšeniu to absolútne nevedie, skôr ma bolí už úplne celé hrdlo. Bol som si kúpiť dorithricin tak uvidíme či zaberie, naposledy mi to stav zlepšilo. Každopádne ak sa to do zajtra neposunie k lepšiemu, bude nutné navštíviť doktora. Ale pokial sa jedná o prejav alergie tak mi budú atb na dve veci...

ahjaj

pálenie v hrdle, skús cmúľacie tabletky. Okrem liekov na zmiernenie syndrómov alergie, odporúčam aj vitamín C v tabletkách, vraj sa aj tým príznaky zmierňujú. NO a pokiaľ sa dá, vyprať častejšie posteľné prádlo, sieťka na peľ, dá sa objednať z internetu, existuje čistička vzduchu so soľou, keď prídeš do práce, umyť si tvár studenou vodou, aby Ti zišiel dolu peľ z neho, a prejsť si aj po vlasoch mokrou rukou, a ešte čo zaberá sú šumivé calciové tabletky, tie sú dobré aj na alergiu, aj na hrdlo a podnebie.

El Roberto

V podstate na vsetky co aktualne kvitnu, som citlivy na kvety aj na stromy...inak po akej dobe palenia podnebia v krku je vhodne zvazit navstevu lekara? A atb mi v tomto asi nezaberu?