Kópie lekárskych záznamov

Príspevok v téme: Kópie lekárskych záznamov
jozefffff

Dobrý večer.
V roku 2010 som mal vážnejší úraz (na stavbe), po ktorom som bol prevezený do nemocnice.
Ide o to, že všetky lekárske záznamy som stratil, teda prepúšťaciu správu, správu, keď ma prijímali atď. Keď budem kontaktovať danú nemocnicu, vytlacia mi správy znovu? Alebo to ani toľko nearchivuju?
Máte niekto skúsenosť?
Ďakujem za odpovede.

jozefffff

Ďakujem za odpovede!
Úrazové poistenie som nemal, nebol to ani pracovný úraz - stalo sa to pri stavbe môjho domu (veľa veci som si riešil svojpomocnej), bol som 14 týždňov PN.
Lekárske správy som zaniesol obvodnému lekárovi, ale za krátko išiel do dôchodku, jeho nasledovník sám nevedel, čo robí (predpísal len to, čo mu pacient nadiktoval), tak som prestúpil k inému lekárovi, takže neviem, kde sa teraz čo nachádza.
P.S. lekársku správu som vtedy dostal iba raz, urobil som si aj kópiu pred odovzdaním, ale nikde ju neviem nájsť.

swistica

Pripadne este i poistovna, ak si mal urazove poistenie, alebo zamestnavatel ak slo o pracovny uraz. Ale zacala by som asi u obvodneho.

ahjaj

mali by to archivovať aj v nemocnici. Ale po úraze si mal ísť predsa k obvodnému lekárovi aj s lekárskymi záznamami. Nemáš to v kartotéke? Prepúšťacia správa sa dáva dvojmo, raz pre Teba, raz pre obvodného lekára. Po úraze po nemocnici si išiel okamžite do práce, alebo si bol ešte vypísaný? Ak si bol vypísaný, mal by si mať prepúšťaciu správu z nemocnice, na základe ktorej Ťa obvodný lekár vypísal u neho v kartotéke.