Menštruácia a šport

Príspevok v téme: Menštruácia a šport
Robka2345

Ahojte mám 13 rokov a menštruáciu som mala zatiaľ len druhu a teraz ma prísť tretia no tampóny sa bojím používať a neviete mi poradiť že či sa dá s vložkou hrať či sa mi dáko neposunie a hlavne či mi ju nebude vidno ďakujem keď tak môžte napísať aj nejaké rady k tampónom pretože mám aj tie Tampax a teraz som si skúsila zaviest ale nešlo to zaviesť neviem ci za to že som to robila ešte keď menštruáciu nemám ale za to ze to neviem a viete mi ešte povedať ako sa tie tampóny zavádzajú? Ze smer že či hore a tak
Ďakujem

mysli

Sportovat s vlozkou je dost nafigu. Posuva sa pri skokoch, behu, ci inych pohyboch noh napr. zumba, a pod.
Dost nepohodlne najma prve dni menzesu.

Beee

Športovať sa dá aj s vložkou, ale s tampónom je to o poznanie pohodlnejšie, teda aspoň podľa môjho názoru. Odporučila by som ti ale tampón vyskúšať po prvýkrát, keď budeš napr. doma, aby sa ti v prípade, že ti nebude vyhovovať nestalo, že si ho nebudeš môcť rýchlo vymeniť za vložku - napr. pri tom športe. Čo sa týka správneho používania, v každom balíčku by mal byť návod, takisto na webovej stránke značky tampónov a skús si pozrieť nejaké video na youtube, tam sú tutoriály aj na tieto veci. Držím palce :)

swistica

Ja ta na fore neregistrujem, no je to jedno. Aj uchylak moze byt na fore dva roky. To nie je ziadna znamka bezpecnosti. Deti by si mali davat pozor na bezpecnost v online priestore a nedavat na seba kontakt cudzim osobam. Raz to moze byt ok, no druhy raz nastane problem. Ak chces teda radit, rad vo fore verejne a nenavadzaj deti na porusovanie zasad bezpecnosti.

RomcaPomocnica

Swistica to nie je tak rada pomôžem každémua radí tu na fóre už viac ako 2 roky
A podla mňa by si Robka mala ostať pri vložkách zatial by som vynechala tampony a zavádzanie je lahké a pri každom balení tamponov je tam letáčik z návodom čo s atýka športu tak s vložkou môžeš kludne športovať jediný šport ktorý s vložkamy nemôžeš robiť je plávanie a ak máš nieaké otázky uričte ti rada odpoviem na ne a taktiež aj dalšie ženy/dievčatá tuto na fóre

swistica

V kazdom baleni tamponov je letacik s podrobnym navodom. Kedze sa zatial ucis pracovat s tymto druhom hygienickych pomocok, odporucam sa zatial sportu v tomto obdobi vyhnut. Resp. si ich daj tesne pred sportom a mohlo by to byt ok.
Dalej urcite vas v skole ucili o bezpecnom spravani na internete. Tu mas nazorny priklad: napises ze mas 13 rokov, napises ze nevies zaviest tampon a uz ta dole kontaktuje neznama osoba, ktora si chce pisat sukromne. Poradit ti mohla i na fore a ak by boli rady dobre, zislo by sa to i dalsim dievcatam.Skor ako niekomu odpises, mysli na to, ze to kludne moze byt i 50rocny uchylak. A hlavne nikomu neposielat fotky.