Menierov syndróm

Príspevok v téme: Menierov syndróm
ahjaj

zo závratov atď, sa mi nepotvrdila skleróza multiplex, ale je tam podozrenie na Menierov syndróm.
Užívam betahistín, (urutal),okrem toho vitamín D, C a vitamíny skupiny B a kolagén. Má niekto skúsenosti s touto chorobou? Viem, že ňou trpel van Gogh a jeho tak veľmi bolelo ucho, že si ho odrezal. Ja som mala zatiaľ iba silné závraty a až v poslednom čase mám trochu zaľahnuté pravé ucho, to je tá postihnutá strana, kde zápalová lézia v mozgu zničila centrum pre rovnováhu.
Proteíny a bielkoviny by nemali prekážať, pretože tie človek prijíma aj bežne v strave.

Omen

Ak sa ťa niečo z tohoto týka, tak vylúč alkohol v akejkoľvek forme, nikotín v aktívnej aj pasívnej forme, kofeín, obmedz soľ a dopraj si spánku a oddychu, čo najviac. Podľa príspevkoch nie si ešte za vodou. Krčná chrbtica skutočne súvisí s tinitusom, konkrétne problémy so stavcom C3.

swistica

Mily pan mjanik, dufam ze napriklad i na tomto priklade vam vari dojde,ze vasou ,,diagnostikou,, a odporucanim akupunktury takmer na vsetko mozete ludom dost poskodit. Viete si predstavit dosledky, ak by pouzivatelka neabsolvovala lekarske vysetrenia a ,,liecila,, sa akupunkturou?

ahjaj

o 2 týždne idem do nemocnice na nabíjačku (infúzie) + riešenie odberov na infekčné, tesne predtým mám opakované MR mozgu a z nemocnice mi zabezpečia aj okamžitý termín na kontrolu na otoneurológii, tam mi jedno vyšetrenie nestihli dorobiť, lebo mi už bolo zle.

Omen

Ak v odobratom likvore zistili pozitívnu infekciu, treba to urýchlene začal liečiť a ten "hraničný nález" sledovať.

ahjaj

krčná chrbtica to nie je, pretože pri vertigu sa pri krčnej chrbtici vie okom sústrediť na predmet, a neutekajú oči. Mne robí problém sústrediť sa na pohybujúci predmet a sledovať ho očami. Aj RTG krčnej chrbtice je v poriadku.
Vďaka tabletkám Urutal sa zlepšila schopnosť čítať. Predtým som mala po 20 minútach závrat, teraz už viem čítať v kuse aj hodinu. A neviem, či to je časom, alebo tiež Urutal, ale zlepšila sa chôdza.

ahjaj

MR mozgu - hraničný nález pre sm
vep - negatívne
lumbálna punkcia - je tam pozitívny nález na baktérie či vírusy, to sa dorieši na infekčnom, ale sm sa nepotvrdilo
imunologické - nález pozitívny v zmysle zníženej imunity, a stave po prekonaní zápalového ochorenie, ale nie v zmysle potvrdenia protilátok svedčiacich o autoimúnnom ochorení a vaskulitídy, teraz som dostala liek na posilnenie imunity
otoneurologické : nezvratné poškodenie centra rovnováhy v pravom vnútornom uchu.

Omen

Aké vyšetrenia na vylúčenie SM ti robili? VEP, MRI mozgu, lumbálnu punkciu...?
Van Gogh ňou trpel? Ucho si neodrezal, ale len časť ľavého ucha a nebolo to kvôli bolesti. Istý čas sa tvrdilo, že to bolo kvôli milenke, neskôr kvôli kolegovi P. Gauguinovi.