Naco je vlastne maslo ghee? Davate si ho normalne na chleba? A chut ma ako klasicke maslo?
maslo ghee
aktualizácia
m.youtube.com
Sajfa dačo hovorí o tom masle ghee, že sa dá použiť napríklad ako predoripravenie žalúdka na detox pred panchakarmou (špeciálny nápoj na očistu obličiek od nečistôt).
Mám skôr pocit že to maslo je skôr určené na priberanie.
Ja som nedávno čítala, že je nezdravé, nakoľko je vlastne "prepálené". Neviem, čo je na tom pravdy, ešte som neskúšala (ani neplánujem).
Na chlieb si ho ja teda ani neviem predstaviť :)
Na chlieb som ho neskusala. Kazdopadne mi ako jedine vyhovovalo zo vsetkych tukov(mast, maslo, olej, kokosovy) z hladiska travenia. Pre mna to nemalo ziadnu chut, asi ako kazdy tuk. Zelenina na tom je fajn. Maso neviem, moc ho nejem. Kludne si ho mozes vyrobit aj doma.
a ozaj na chleba som ho neskúšala, ale načo aj, keď máš klasické maslo.
Je to myslím prepustené maslo, čiže maslo na ktorom môžeš v pohode vyprážať, nebude sa už zrážať ako klasické neprepustené maslo. Raz som však na ňom skúsila vypražiť rezne, ale boli dosť také sladkasté z toho, takže za mňa na vyprážanie už nie.
Potom som sa dočítala, že je dobré aj na pleť, takže zvyšok som vypoužívala ako pleťovú masku :-) dobré najmä v zime keď je pleť suchšia.