Má život zmysel ?

Príspevok v téme: Má život zmysel ?
Bartzabel

Čoskoro skončím strednú školu a rozmýšľam či to neukončiť rovno celé. Neviem nájsť zmysel v živote, celý život sa naháňať za peniazmi a nakoniec zomrieť. Rozmýšľam či nieje lepšie to ukončiť už teraz a nestarať sa. Nemám priateľov, rodina stojí tiež za prd. Mám len svoj sen ale obávam že sa mi nikdy nesplní. Táto otázka ma trápi posledných 5-6 rokov. Celé detstvo vás v pripravujú na to že budete musieť pracovať, vytvoriť deti ktoré vychováte aby oni dochovali vás. Narodíš sa, Vyrastieš, Zomrieš. Ak máte nejaké sny zničia vám ich povedia vám že sa to nestane a že skočíš za pásom a budeš súčasťou systému.Nechuť k životu je rok čo rok väčšia. Stojí za to to skúsiť ? Tak či tak raz zomrieme tak na čo to predlžovať.

Kalgan1

slobodnemaciatko: nezabudla si na to :D no ja som v BA, neviem, kde ty, vsak ak sa budes nudit, napis mail martinbetlen@gmail.com Zatim si, zial,
mozeme strngnut len tak na dialku, cez net, na zdravicko :D

slobodnemaciatko

No vsak samozrejme - zmyslom zivota je zit. Zivot nema ciel. Zivot je cesta a cesta je ciel. Staci chodit po svete s otvorenymi ocami a otvorenym srdcom. A dychat. Z hlboka dychat, krasu okolo seba. Aj ked ta boli dusa, aj cez slzy, aj ked nevladzes. No a do toho robit tie bezne veci, ako chodit do prace. Pozri sa na zivot uspesnych ludi, ked maju volno tak cestuju, sportuju, spoznavaju, relaxuju, miluju sa atd.

Zuzana209

Ahoj - veľmi správne ťa niečo vo vnútri upozorňuje, že - narodiť sa, pracovať, mať deti a potom zomrieť nestačí na zmysel života. Zmysel života je VIAC. Teš sa z toho, že to pociťuješ - lebo to je len dôkaz toho, že si na ceste k pravde. Mnohí ľudia sa totiž uspokoja s tým, že pracujú, jedia, spia a myslia si, že to stačí. To ale nestačí. Už na prvý pohľad keď sa pozrieš na okolitý svet, tak vidíš, že človek je jasne odlišný od akéhokoľvek stvorenia, tiež že všetko v prirodzenom prostredí ako aj v tele človeka má fantastickú inteligenciu, nič nie je "náhoda". Všetko svedčí o tom, že sme nielen narodení ale aj stvorení. To znamená Niekto rozhodol o tom, že budeme žiť a dal nám ducha a dušu - to neboli tvoji rodičia, oni pri procese len spolupracovali. Ten Niekto je Boh. On nikdy nerobí chyby, preto ani tvoj život určite nie je náhoda alebo omyl. V tomto sa teda zas naopak mýliš - ak uvažuješ nad tým, že to nemá zmysel. Práve to - aby si našiel vyšší zmysel ako len "prežívať" vo svete - práve to je zmyslom života. A to sa ti podarí len tak, že začneš hľadať aktívne Boha. Boh je živá osoba ktorá pozná dokonale tvoj život a bezpodmienečne ťa miluje. K tomu aby si ho stretol sa musíš vo svojom vnútri rozhodnúť ho hľadať a vyjsť mu oproti. Boh je dokonale dobrý ale aj svätý, preto je potrebné niektoré veci na sebe aj zmeniť. Začni premýšlať o tom, v aké chyby si urobil a úprimne ich oľutuj, tiež si sprav vnútornú inventúru ľudí ktorí ťa v minulosti ranili a zo srdca im odpusť, nájdi si Bibliu a začni ju čiťať, vyhľadaj kazateľa alebo kňaza ktorý má čas sa ti venovať, volaj k Bohu svojimi slovami aby ti pomohol...ak začneš konať tieto akcie Boh ti dá do cesty, vnuknutia, ľudí a udalosti ktoré ťa budú navigovať. Keď sa ťa Boh "dotkne" pochopíš, že tvoj život má zmysel...toto je cesta a nie je možné rozpísať tu všetko, ver mi ale že ak budeš zo srdca hľadať Pravdu - čo je Boh - tak On ti dá znamenia o tom, že je "živý". Tvoj život nebude otravný...On ťa povedie. Ja tu nehovorím teraz o náboženstve alebo o vyspevovaní v nejakých zboroch mládeže - k Bohu musí každý kráčať sám a musí chcieť. Viem o čom hovorím, nech sa ti vo všetkom darí, žehnám ti...

Tomas12345

Ciže podla teba život nemá zmysel pretože nemáš fajn rodinu a priatelov ? Zijes kvôli druhým ludom alebo žijem kvôli sebe ? Ujasni si to.

Skutočný žmysel života sa nachádza v Bohu, pretože pre Neho všetci žijeme, v Neho dúfame, dúfame že nám dá večný život a tomu podriadujeme svoje životy ked zasväcujeme svoje životy Bohu.

Boh + koníčky to je kluč ku trvalému štastiu.

Kalgan1

Pozri si temu "Nicota, prazdno a nezmysly", tam sa o tejto teme dost rozpisovalo.
Kazdopadne, nepremyslaj tolko nad tym, co si myslia a hovoria druhi ludia. Rob co ta bavi, studuj co ta bavi, zi ako chces zit, bud kym chces byt, o svojom zivote rozhodujes ty nie "ti druhi". Svet je strasne velky. Moznosti je vela. Urcite je nieco co ta bavi. Co ta naplna. Ak to nevies, skusaj rozne veci, co ta oslovia. Zivot je zivot. Ako ludia. Nie je ani dobri ani zli, ale taki ako sa nanho budes pozerat a ako v nom budes aktovne konat. Nikto nebude zit tvoj zivot za teba, sprav si ho podla svojich predstáv. Nemas zmysel zivota? Tak si nejaky vymysli.