Dobrý deň potreboval by som radu, mám 1 ročného psa ( čierny retríver)... nikdy som sním nemal žiadny problém no nedávno bez nijakej príčiny na mňa začal štekať a vrčať... neviem čo sa sním stalo... pritom k ostatným členom rodiny sa správa úplne normálne.... neviem čo mám robiť nikdy som mu nič zlé neurobil...od tej doby kedykoľvek keď sa k nemu priblížim tak na mňa útočí..
Útočí na mňa vlastný pes
To je v pohode, hlavne, aby ste si nasli k sebe cestu.
Je v tom spojitost :-) jednorocny pes je tiez v puberte. Predpokladam, ze je to pes, nie fenka, teda ste aj rovnakeho pohlavia. Chodi s nim niekto na prechadzky? V inom prostredi sa k tebe nebude spravat agresivne a bude sa to pomaly odstranovat, ale ani v inom prostredi ho nehladkaj. Nevsimaj si ho a nechaj ho prist sameho k tebe.
Ďakujem
Veterinar ti v tomto nepomoze, cvicitel. Tu je problem v spravani. Mimochodom aj mne sa po desiatkach rokov prace so psami stane, ze na mna zautoci vlastny pes a je to bud v pritomnosti toho, koho si vybral za pana vo svojej svorke-rodine, alebo v pripade bolesti, choroby. To su prirodzene instinkty psa, ktore treba respektovat, ostatne sa da odstranit. Tam je x moznosti, no to treba vidiet, kedy reaguje na teba, pokial si sam nezistil pricinu. Obrat sa vo svojom okoli na skuseneho cvicitela, alebo chovatela.
Mám 15 rokov ...neviem aká môže byť medzi tým spojitosť.... nič sa na mňe nezmenilo...neviem čo sa stalo...
Nieco sa zmenit muselo. S niecim si ta musel spojit. Pes si velmi rychlo spaja veci, situacie, ludi s urcitou emociou, bolestou.
Ten pes sa rano nezobudil a nepovedal si, tak a budem na neho agresivny :-)
Nie ste obaja v puberte?
Ani keď je v blízkosti cudzieho človeka sa tak nespráva.... neviem či mám zavolať veterinárna pretože toto sa mi nikdy nestalo....dokonca aj keď žral tak som ho mohol hladiť a bol úplne v pohode ale teraz ako keby sa úplne jeho správanie ku mne zmenilo...
Nič sa nezmenilo, proste som som raz ráno za ním prišiel ako vždy že ho idem pohladiť...a agresívne na mňa zaútočil..... teraz vždy keď vyjdem z domu tak na mňa šteká.... ovláda sa len vtedy keď sú u neho iný členovia rodiny ...ale stále vrčí....neviem čo sa stalo
Nieco sa zmenit muselo. Spravanie, vyzor, vona, co mu vadi. Negestikulujes prilis a nedvihas vysoko ruky? To si pes spaja s ohrozenim a utokom. Tazko povedat, nic si skoro nenapisal. Ak tak zajdi s nim na cvicak, skuseny cvicitel hned vypozoruje, kde je problem. To sa zial takto na dialku neda, je potrebne vidiet, kedy presne pes zareaguje.