Preťaženie

Príspevok v téme: Preťaženie
Imhsz

Zdravím... Potrebujem vás poprosiť či neviete niečo ako zvládnuť alebo niečo iné ohľadom môjho problému ktorý o o chvíľu popíšem...
Predom som dievča 13 rokov.
Tento rok som začala 100 x násobne sa viac snažiť v škole... Cele dni presedím nad učebnicamiba kvôli tomu veľa krát sa ani nevyspím... Na polročnom vysvedčeni som týždeň pred tým naspala dokopy 6 hodín za týždeň... Je toho na mňa strašne moc a keď mám prázdniny neviem vyhnať z hlavy myšlienku že za chvíľu začne opäť moje tryznenie... Spolužiačky sa mi smejú že sa učím celé dni a aj tak nemám 1...a toto ma reálne nudí rozplakat sa že na to vynaložím 101% môjho úsilia a nepomáha mi to ?

DarkThought

A prečo sa učíš tak veľmi? Chceš niečo samej sebe dokázať? Chceš niečo dokázať ostatným? Neuč sa tak strašne veľa, lebo potom toho je na teba priveľa a akurát sa nebudeš vedieť sústrediť pri písomká a tak. Určite ani nechceš skončiť so zdravotnými problémami. Zameraj sa na niečo, čo ťa baví, nemusis vedieť každý predmet na jednotku. Choď občas aj von, musíš mať aj normálny život.

Nebifluj

Imhsz, pocuvaj dobre, ty sa neucis, ty sa biflis a to je ten problem. Ja som sa nikdy nehanbil.v skole zdvihnut ruku a opytat sa ucitela, ak som nieco pri jeho vyklade nechapal, co sa spoluziaci hanbili. Mal som vela pochval, ze pocuvam vyklad, zaujimam sa on a po odpovedi, ked sa ucitel pytal, ako dlho som sa to ucil som hovorieval, ze vobec som sa neucil, iba som si zapamatal, co sa hovorilo na hodine pri vysvetlovani ucebnej latky. Oni ma davali za priklad inym, comu som nebol moc rad, lebo deti su krute, ked sa niekto lisi. Ale vedel som ich spracovat na moju stranu. A napr. diktaty som riesil tak, ze som strasne vela cital a jednoducho mi slovo vizualne nesedelo, ked som ho napisal zle, takze ako jediny z triedy som mal z nich iba jednotky. Vsetci strach pred diktatom a ja jediny uplny klud. A treba si pomahat aj vecami okolo, vsimat si - napr. na tachometri v aute je km/h, cize vzorec na rychlost je draha deleno cas a pod. Ja si strasne vela veci zo skoly viem dodnes odvodit z tychto veci, ze sa vsetci okolo cuduju, ze ako to viem. Kebyze to mam iba nabiflene, tak by som to davno vsetko zabudol.

Bubliii

Tiez si myslim, ze si proste musis najst "svoj" system. Je ich vela, skusaj, co ti najviac vyhovuje. Mne by napr ako tu dole popisuje prispevok podo mnou nevyhovovalo hybat sa pri uceni. Ja som si to vzdy nahlas musela precitat, aj 2-3x a vela vizualnych pomocok ako zvyraznovace a pod. Sestra zase sa najlepsie ucila, ked jej to niekto cital /najcastejsie ja/. A inemu staci ucit sa potichu. A este mi velmi pomohlo precitat si ucivo pred spanim, potom sa mi na 100% ulozilo v hlave. Takisto som sa ucila individualne, skupinove "ucenie" u mna nemalo absolutne efekt.
Takze skusaj a uvidis, ake budu vysledky.

Guga12

Ja som šiestačka a pokiaľ si veci dobre naplánujem, učenia nie je veľa. Zvyknem dávať pozor na hodinách. Nemôžu po nás chcieť, aby sme sa učili viac, ako keď dospelí pracujú. Keď učivo raz počuješ v škole, raz si ho prečítaš, tretíkrát skúsiš povedať tak, že nakukneš do zošita a potom znova prečítaš, to musí stačiť. Žiadne vysedávanie či vylihovanie. To je nuda a bolí z toho hlava. Učiť sa treba tak, že sa pritom so zošitom v ruke premáva po izbe. Keď ležíš pritom, budeš len viac unavená. A keď si učivo sama hovorím, zvyknem vybrať spod postele matrac na skákanie. Tak sa to dá oveľa skôr zapamätať.
Takže sa spolu s hodinami v škole neuč viac ako 8 hodín. K tomu ešte cez víkendy. A pohybuj sa pritom.
Sleduj učiteľov na hodinách, aby si si zapamätala. A najneskôr o štvrť na jedenásť už choď spať, lebo sa ti potom preto nebude dariť, že si unavená.
Ja si úlohy píšem v škole. Som tam už o 7.20 a do 8.00 stíham. A potom je to precvičované učivo čerstvo v hlave. A aj pred hodinou si zvyknem všetko prečítať.

ahjaj

Sústred sa na zefektívnenie učebných technik. Vyhľadaj na internete, ako a kedy sa najlepšie a najefektívnejšie učí.