Prva menstrucia

ahjaj

ja som pribalila do balíčka do školy dcére aj džínsy na prezlečenie, keby náhodou potrebovala, ale skôr preto, aby sa nebála, že čo má robiť, keď bude celá od krvi, lebo sa jej to začne tak intenzívne, čo sa ale veľmi nestáva. Ono druhý a tretí deň býva menštruácia silnejšia, a vtedy, keď s tým nejak nepočítaš, sa to môže stať, alebo hneď prvý deň, ak nemáš dostatočný pitný režim a nechodíš každé dve hodiny na toaletu.
Ešte k tej hygiene toľko, že tomu sa asi nevyhneš, aby si nemala občas od krvi nohavičky. Treba ich namočiť do studenej vody, nechať namáčať asi pol hodinu, potom vydrhnúť do čista mydlom. Nečakať s praním, podľa možnosti ich vyprať čo najskôr, teda hneď ako si všimneš doma, že sú od krvi.

petroneta

Prečo ju nedostaneš? Napis koľko meriaš a vážiš. V puberte býva častá podváha, ale zato normálna podváha a chudšie dievčatá ju dostanú vačšinou neskôr.
Na hygienu si v obchode kúp hygienické vložky classic. Je tam nákres, ako ich používať. Neskôr môžeš kúpiť aj iný druh a sama zistíš, ktorý Ti najviac vyhovuje. Už teraz by si mala so sebou v taštičke nosiť do školy nejaké dva- tri kusy a jedny nohavičky na prezlecenie. .Spočiatku bude krv tmavohnedá a krvácanie prvý deň býva málokedy silné. Ohladne hygieny sa treba sprchovať a po toalete utrieť. Vhodné je mať doma aj také obrűsky, čo majú deti na zadoček a to mať na záchode.
Brucho Ťa bolieť môže a nemusí. Určite Ťa nebude bolieť po celý čas, kým máš menštruáciu. Proti bolesti pomáha sprcha, časté vymieňanie vložky, prípadne ibalgin.

Romanka13

Ahoj preco ju vobec nedostanem?kolko trva? Budem mat bolesti? Co si mam dat aby som nebola od krvy? Ako hygiena?