Ako zaspat v horucavach

Príspevok v téme: Ako zaspat v horucavach
Europan

Zdravim, dal som sa prehovorit od bratranca a zatiahol ma na dovolenku do Konga a Konzskej demokratickej republiky. Teraz sme v Kinshase a je tu teplo ako v slonej riti. Slnko pece hned od rana, hned o deviatej skoro tridsat stupnov. V noci tiez strasne dusno. Klimatizaciu v hoteli nemaju a ja tu umieram, tuto noc som ani nespal. Doma klimatizaciu mam, takze neviem, ako to mam zvladnut, neviete nieco, co by mi pomohlo zaspat v takychto horucavach?

Bubliii

Mozes skusit sa pred spanim ale aj v priebehu dna ochladit tak, ze si das na chvilku obe zapastia (zilami nahor) pod chladnu vodu. Mne to teda velmi pomaha, aj ked to tiez praktizujem az ked sa teplota vysplha na 32°C a vyssie.
A este, neviem aky je teraz v Kongu kurz, ale mozno by som zvazila niekde na trhu si kupit oblecenie z lokalnych materialov za par drobnych, vacsinou byva vzdusnejsie a lahsie ako nase. Ale toto je uz na tebe.

GOING

1. 6h pred spaním nejesť (aspoň 4h keď tak malé množstvo)
2. jesť tropické ovocie na zníženie telesnej teploty
3. spať čo najnižšie pri podlahe
4. pred spaním si opakovať: nie je mi teplo, nie je mi teplo, nie je mi teplo.....

dobreuz

Asi si na to len zvyknúť... Ja mám v lete doma niekedy aj 37 stupňov a spím normálne. Neviem čo iné by sa dalo poradiť.

petroneta

spať v ľahkých boxérkach a zakrývať sa plachtou. Zakryť sa je dôležité, kvôli poteniu. V horúčavách sa človek potí a následné ochladenie organizmu končieva prechladnutím v teple. Pred spánkom sa osprchovať. Čarovnú paličku na zmenu klímy nevlastníme.