Drogovo závislý brat

Príspevok v téme: Drogovo závislý brat
Nelka73829

Ahojte, potrebujem nejaké, zmysluplné nazory ako riešiť vzniknutu situaciu. Ide o brata môjho kamaráta, ktorý je dá sa povedať závislý na drogách, tie mu už totálne otupili zmysly, je to mladý chalan (24) , doma si s nim nevedia rady, chlapec sa príde domov vyspať, najesť prosto doplniť základné životé potreby, svoju rodinu začal už aj okrádať. Povedala som kamaratovi nech ho vyhodia z bytu (vzali mu aj kluce od bytu) ale jeho mamina je príliš dobrá nato aby syna vyhodila z bytu. Preto ak ste už niekto mali skusentost s takýmto pripadom buem naozaj veľmi rada ak mi pomôžete a poradíte. Dakujem!

Pag

Treba mu ukazat a nalakat ho na nieco ine, nemyslim na ine drogy, hoci existuju aj pozitivne drogy, ako napr. sex, peniaze, poc.hry a pod. Takto treba postupovat dlhsie obdobie, kym mu uplne nevymyjete mozek, pardon, kym ho nepresvedcite o spravnosti Vasich tvrdeni. Toto zaberie viac ako benzeny a ine rovnako kvalitne vyrobene pochutiny.

Tomas12345

Treba mu dať ultimátum, bud začne s vysadzovaním drôg alebo sa onho už viac starať nebudú. Drogy sa dnes dajú vysadiť i lahkým spôsobom, ak pôjde na liečenie tak psychiater mu na lahšie vysadzovanie predpíše benzodiazepíny teda lieky proti uzkosti. S týmito liekmi by mal tie drogy úspešne vysadiť.

ista2

.....kedysi som to riešila tak : syna vyhodila k bezdomovcom, neplnoletu dcerku na psychiatriu, odtial vybavila sudne nariadenie podstupit resocializacny pobyt az do jej plnoletosti. A zabralo - odvtedy uplynuli 3 roky - syn sa spamatal, nasiel si vztah, zalozil rodinu, stara sa o nu a zamestanie, dcerka dalej studuje, nasla si priatela, ktory ju "vedie" v dobrom....ale s drogami a alkoholom je zatial koniec a dufam, ze zivot budu tak viest, aby ho zvladali...pre mna ako matku to bolo velmi tazke, avsak teraz rozhodne lahsie. Urobila som, co som v danu situaciu povazovala za najlepsie.

ahjaj

psychiatrické liečenie v liečebni aj proti jeho vôli. Rodičia by mali na neho podať trestné oznámenie za krádež a so súdom sa dohodnúť, že skončí s podmienkou a musí nastúpiť na liečenie.

Angieeeee

V niekoho zivote nastane zlom a prestane. Iny tak zije roky az kym sa nepredroguje.. liecenia neliecenia.. mam to iste vyse 20rokov doma, so sestrou sme vraj ako cierna a biela, plus dalsi ludia v mojom zivote.. je velmi tazke s takymto blizkym clovekom zit a vyrovnavat sa s tym dennodenne. Treba mu dat nejake prisne pravidla, aj ked preciznost sa od neho neda ocakavat.. v modlitbe je najsilnejsia nadej.. casto to trva roky ..