Mám strach mať sex

Príspevok v téme: Mám strach mať sex
Nameless7

Ale trošku z iného dôvodu.
Mám priateľa už rok (ja 21, on 24) obaja sme sex ešte nemali. Ide o to, že ja som mala príliš prísnu kresťanskú výchovu (ja kresťanka nie som). O sexe sa v našej rodine nikdy nevravelo lebo tu bolo u všetkých jasné že len po svadbe. Vravelo sa o ňom iba v jedinom prípade: keď som sa pýtavala mamy či môžem prespať u priateľa, áno pýtavala, tak sa začala strachovať že bude sex, nahúkala na mňa a ja som rodičov vždy poslúchala, preto sme spolu ešte nikde nikdy neprespali čo ma mrzí aj z toho dôvodu že nemôžeme chodiť na dlhšie výlety
Avšak o sex sme sa už raz pokúšali. Bolo to hrozné, dolahli na mňa všetky tie mamine slová a zákazy, že sex je niečo čo sa nesmie len tak, bála som sa kvôli tomu a nevyšlo to. Potom som sa rozplakala že som urobila niečo zlé. Pritom ja po tom túžim s priateľom ale vždy si na to spomeniem a ten pocit opadne. Ako to mám riešiť?

sunnyball13

...o tom čo píšeš....je to presne dôsledok toho, že sa nehovorí o tých veciach čo sa má a kresťania sú toho živým príkladom...prílišná kresťanská výchova, vie úplne zabiť radosť zo splynutia, milovania, sexu....treba na všetko čo si doteraz počula zabudnúť a riadiť sa svojím pocitom...rob to čo chceš...si dospelá...druhí ti môžu poradiť, ale to čo chceš je dôležitejšie...rodičia ti chcú dobre, ako chceli aj im rodičia, ale nevedomky ti tým uškodili...nehnevaj sa na nich, ale zober život do vlastných rúk...

Zuzana209

asi ma v duchu veľa ľudí bude chcieť ukameňovať ALE - sex mimo manželstva nie je požehnaný. Áno žijeme vo svete sexuálnej slobody, každý by však mal skúmať minimálne hlas svojho svedomia a nie ho "prehlušovať" kvôli tlaku okolia - v štýle " v tvojom veku by si už mal/mala robiť to alebo tamto..."Ten kto chce žiť spokojný život by nemal striedať partnerov ani by nemal zotrvávať v sexuálnom vzťahu, ak ten druhý nie je manželom. Ak je niekto dnes sexuálne čistý pred manželstvom tak je na smiech...ale pozrime sa úprimne naokolo a vidíme, že trvalé partnerské alebo manželstké štastie je čoraz zriedkavejšie...bez Božej pomoci sa dlhodobo udržiava vzťah veľmi ťažko, ak vôbec..

pripájam svedectvo:
www.youtube.com

slobodnemaciatko

Mirec ti to vysvetlil velmi dobre. Myslim, ze ty to aj tusis, ze milovat sa s priatelom je spravne, len pocujes stale vystrazny hlas svojej matky v hlave. Skus sa naucit ho nevnimat, potlacat. Laska ta presvedci sama a ukaze ti, co je spravne.

mirec411

Dievčaťu bez mena7,
čo ak tvoji rodičia zle pochopili otázku zdržanlivosti od sexu?
Ako píše "slobodnémačiatko", vždy ide len o dogmy, ktoré robia z prirodzených vecí niečo zakázané.
Bez ohľadu na príkazy cirkvi a aj bez ohľadu na názory sexuálnych "liberálov", zdržanlivosť v otázke sexu by sa mala dodržiavať dovtedy, kým človek necíti lásku a kým nezíska dôveru v partnera.
Myslíš, že Boha zaujíma, kedy budeš mať sex so svojim partnerom?(To vymyslela cirkev, nie on...) Zaujíma ho len to, či ho má človek na základe skutočnej lásky. Presne tak sme stvorení: - Lásku zložil z dvoch častí - z duchovnej (citovej) a z telesnej. Toto je jeho zákonitosť, ktorá je akousi "podmienkou" na vytvorenie harmonického vzťahu.
Ak s vynechá prvá časť - vzťah bez citov a lásky, vzťah je polovičný.
Ak sa vynechá druhá časť - vzťah bez fyzického vyjadrenia, vzťah je zase len polovičný.
V každom z týchto prípadov sa vzťah skôr či neskôr rozpadne. Chýba mu zjednotenie ducha i tela. Zdržanlivosť je dobrá naozaj len do času, kým človek spozná partnera a získa v sebe dôveru v neho - v jeho lásku.
Ak poznáš svojho partnera, ak si veríte, ak si dôverujete..., tak potom by ste sa mali radovať zo života a zo vzájomnej lásky. Ani Boh nechce od ľudí nič iné, len skutočnú lásku. Ak ju máš, tak sa z nej začni tešiť, lebo nič krajšie na tomto svete nedostaneš.
A rodičia? Nech sa milujú podľa prikázaní cirkvi, ak teda nechápu dar života.
No neviem, ale cirkev zasahuje aj do vecí, ktorým nerozumie. Rozdvojuje to, čo Boh spojil do jedného celku.

slobodnemaciatko

Bohuzial bloky, pravdy inych, ktorymi si bola roky krmena sa odstranuju tazko. Tvoja dusa sa prirodzene tuzi milovat. Bije sa v tebe vlastne presvedcenie - spravne, laska a milovanie su prirodzene a cudzie, naucene - sex je necisty a hriech.

pomocnica

Neviem, ale všetky komentáre podo mnou mi prídu ako od ľudí, ktorí sexuálne nežijú. No máš to asi hlboko zakorenené, myslím však, že keď to príde tak to bude fajn. Nechoďte na to zhurta(priateľ ťa asi fakt ľúbi, keď má 24 a stále čaká), pomaly, ale iste, neviem či ste robili už nejaké iné veci typu prstovanie, hoenie, orálny sex alebo tak, lebo možnože by bolo lepšie začať niečím takým, keď ste obaja neskúsení, nie sa hneď vrhnúť na sex. Pomaly si na to zvykneš. Kebyže sa schyľuje ku sexu a zasa máš v hlave tie slová mamky, tak sa snaž ich vytesnať proste máš vlastnú vôľu aj myseľ, nauč sa s nimi pracovať. Ak sex naozaj budeš chcieť a budeš naňho aj pripravená(to sú 2 rôzne veci) tak by to malo ísť. Sústreď sa na danú chvíľu, na priateľa a keďže máš 21 rokov tak prepána, trošku sa vzchop a začnite chodiť na výlety, prespávať niekde v hoteli v horách, si dospelá žena, tak sa podľa toho správaj, nemôžu ťa z lásky držať v zlatej klietke. ♥
Veľa šťastia.

Nomem

Bojim sa vody, ze sa v nej utopim, tak sa nechodievam kupat. Ak sa niecoho bojis, tak to nerob, co je na tom tazke. Ak ta ma priatel skutocne rad, ostane s tebou aj bez sexu, ak nie, tak budes vediet, ze ta nikdy naozaj nemiloval.

S_J

Prilis vela hovorit o sexe je taky isty extrem ako nehovorit o nom vobec. Tvoja mama ma v podstate pravdu, iba nevie, ako ti to vysvetlit. Tuzba po sexe je iba prejav tela. Pravdaze k tomu patri aj psyche. Tebe do hlavy vsak nikto nevidi, po com ty tuzis. Tak sa moze stat, ze nikdy v zivote nedostanes to, po com vlastne tuzis. A to aj ked budes realne mat sex. V real sexe sa stretavaju dvaja a kazdy z nich moze mat uplne ine tuzby, a kazdy z nich si vtedy zvycajne ide za svojim cielom, aj ked tomu druhemu rozprava ako velmi ho miluje. A sklamanie potom nie je prijemne. Viacej by sa malo hovorit o laske ako o sexe.