Vyživne

Príspevok v téme: Vyživne
Katarina 1983

Dobry den.
Chcem sa opytat, ako to je s platenim vyzivneho. Doteraz mi moj ex platil presne v datum , ktory mu udelil sud. Tohto mesiaca som nedostala, co uz som mala mat. Nechcem , aby som zas nepresvihla, ze som sa mala skor obratit na policiu. Tak som dopadla aj s vyzivnym. Myslela som, ze sa da ziadat aj spat, ze mam dokaz, ze niesme spolu, no na sude mi povedali, ze spatne sa vyzivne neda ziada. Patrilo by mi vraj len vtedy, ak by som mala dokaz, ze sa mi vyhrazal, preto som nepodala. No nastastie to nebolo. Preto Vas prosim, ako dlho mat cakat na meskajuce vyzivne, pripadne, co robit , ako postupovat >????

SofiaElla

AK sa pýtate na podanie TO, tak, ak neplnil, čo i len tri mesiace v dvoch rokoch, naplnil trestný čin skutkovej podstaty zanedbania povinnej výživy. Vymáhať výživné však môžete aj exekútorskou cestou. Je to na Vás.

Katarina 1983

Komunikovat sa s nim vobec neda. Ani sms-kou. Deti ma neobmedzene kedy chce. Mal aj vcera, aj dnes.... Proste je to na nich, kedy su spolu.Ja im nebranim.On aj ked im nieco kupuje, ale ja ho nepytam. To je jeho vec...Deti sa ho nechcu pytat. Ale aj tak nikto neodpovedal, ako dlho moze meskat, alebo aky moze mat dovod, ze neplati ( Myslim dovod, kedy by mu presiel, ze neplati ). Alebo co mam dalej robit ? Ist ho nahlasit na policiu ???alebo co dalej ??? O

ahjaj

cloo, mohol by si matku dieťaťa požiadať o to, aby odkladali bloky z nákupov. To, ako často vidíš dieťa, je aj o Tebe. Ak by si ho mal dva dni v týždni, to neznamená, že s ním nemôžeš stráviť pár hodín aj cez týždeň poobede, keď sa vráti zo školy. Len ho treba kontaktovať, telefonovať mu, komunikovať a s exkou mať čo najlepší vzťah. Teda, rozvod bol, ale hádať sa nehádame, nevyhadzujeme si nič na oči, slušne sa správame a tak.

clooo

Mňa by zaujímalo koľko a či vôbec môže otec svoje dieťa vidieť. Tiež by som si nevedel predstaviť platiť každý mesiac stovky eur, keď svoje dieťa by som videl dva dni v týždni a nemám ani poňatia, čo s peniazmi určenými pre dieťa jeho matka robí. Slovenské súdnictvo a zákony sú neskutočne diskriminačné voči mužom.

daniela2

ja som od kolegyne počula, že jej exmanžel meškal pol roka, a bolo mu pohrozené, že môže ísť kvôli tomu aj do väzenia.
Ale jednoduchšie je, exmanželovi zavolať a spýtať sa prečo mešká. Či sa s ním nedá komunikovať?

sused

Neplatenie výživného je trestný čin a môže ísť za to do väzenia. Ak je výživné priznané súdom a otec neplatí, vzniká dlh ktorý možno začať vymáhať aj po niekoľkých rokoch.