Ahojky. Skúšali ste už niekto dať si merať zrak v optike? Ja som vždy chodila k očnému ale strašne nerada tam chodím. Je tam nepríjemná doktorka. Rozmýšlala som teda nad tou optikou.
Meranie zraku v optike
Tak ja osobne si tiež myslím že v optike ti už zmerajú zrak tak ako u očného. Mám tiež skúsenosť v Grandoptical v BA a spokojnosť, prístup a poradenstvo na úrovni
tak si tu napisal vsetko na komplet! ja len dodam, ze nesmu vysetrovat deti!
V optike sa špecializujú na predpis okuliarov, áno, niektoré ponúkajú aj služby navyše ako očný tlak, pozadie, ale pokiaľ to nehodnotí lekár, tak sú to len orientačné vyšetrenia.
Na predpis okuliarov je optika (s licenciou) dobrá, na diagnostiku zrakových problémov a ochorení očí je optika nedostatočná a na to je lekár.
jasne jacovka,podrobne vysetria zrak,rozkvapkaju oci,stanovia diagnozu,predpisu lieky
podrobne zrak vysetri len doktor
Ja osobne mám dobrú skúsenosť s meraním zraku v optike. Bola som asi dvakrát a vždy mi podrobne urobili vyšetrenia. Optometrista bol príjemný a vždy mi vysvetlil tie vyšetrenia. Výhodou že som si potom v Grandopticale rovno vybrala aj rámiky takže som nemusela nikde inde behať. Takže za mňa je to praktickejšie
Pokiaľ má nad 18, tak poisťovňa nič nehradí všeobecne.
len Ti potom zdravotná poisťovňa nič z okuliarov neuhradí.
*oprava "preco nie".