Prosím o radu

Príspevok v téme: Prosím o radu
Zivot 21

Ahojte priatelia
Moc vás prosím o radu, pretože už som na konci síl.
Mám priateľa s ktorým žijem 10 rokov a máme spolu jedno dieťa chlapc 8 rokov,. Ja mám 35 rokov a zdá sa mi že prestávam rozumieť niektorým veciam a teraz som v takom štádiu keď sama neviem či šibe mne, alebo nieje normálne ako sa správa môj priateľ.
Trvá to už dosť dlho cca 5rokov, a je toho strašne veľa čo sa za tú dobu udialo, práve preto som sa rozhodla vám napísať a prosiť vás o vás spontánny názor. Ide o to že časom som zistila že žijem zo strašne zákerným človekom ktorého zaujíma len firma a jeho zamestnanci a samozrejme alkohol, toto trvá už večnosť a stále dookola sa opakujú len sľuby. Ono je to tak že pije zo zamestnancami a pijú takým spôsobom, dva dni a viac stále utečie z domu a behá kade-tade potom príde domov ako keby sa nič nestalo a dobre že mi ešte nenadá že potrebuje odreagovanie dobre chápala som to zo začiatku ale trvá to už cez 5 rokov a stále len sľubuje takže som sa ocitla v zacarovanom bludnom kruhu, no najhoršie na tomto všetkom je ze jeho mama pije prvú ligu potom vkuse vyvoláva aj 60 krát za večer. No niečo hrozné. Naš syn už nieje najmenší, práve teraz je v období že si všetko všíma a sám mi povedal aby sme odišli od oca preč. Máme kam ísť to by nebol problém, asi mesiac dozadu som od neho odišla, no vrátila som sa ani neviem prečo možno zo strach a možno kôli malému aby mal kompletnú rodinu. Sama neviem. Ale už naozaj ďalej nevládzem,teraz mám taký odpor ku alkoholu že každý piatok sa až bojím čo sa zas bude diať. Snažila som sa to riešiť už dlho to riešime, ale stále dookola sa deje to isté. Tak vás prosím o vás názor. Ďakujem za prečítanie a váš čas

Meridian

Je naozaj ťažké sa rozhodnúť a myslím ,že devåť z desiatich by volili odchod.
Keď si sa už aj sama tak rozhodla buď aspoň silná a vytrvaj .Vždy sú začiatky ťažké,ale ty si ešte môžeš zariadiť život lepší.Vždy bojuj za dôstojný život nech to stojí čokoľvek!Možno sebe vysvetlíš prečo to muselo takto byť a aj syn to pochopí .Aby si si raz nemusela vyčítať ,že si mala niečo urobiť a neurobila si.....!Najväčšie výčitky sú z toho ,keď si dávame za vinu ,že sme niečo mali urobiť a neurobili sme.držím palce.
Niekomu blízkemu sa zdôver podobne ako tunak niekto ,kto ťa bude podporovať a podá ti pomocnú ruku a podporu keď ti bude ťažko brat,rodičia niekto z rodiny .Dám ti ešte radu uvedom si že sa mohol spamåtať a neurobil to a keď chce šancu môže dokázať ,že o vás stojí e ak odídeš nevracaj sa pokiaľ ti nedokáže že za to stojí.

Zivot 21

Ďakujem vám všetkým. Nebude to vôbec ľahké som si toho vedomá pretože to len začne peklo. No som rozhodnutá ukončiť to. Pretože už som unavená a zmagorená zo všetkého, všetci jeho známy do mňa hučia že to je normálne že on taký je že ho mám nechať tak a nevšímat si to . No podľa mňa toto normálne nieje.

slobodnemaciatko

Zlato,

tam, kde je zavislost sa nezmeni. Ja som odisla 5-6 krat, uz ani neviem. Nie, zavisly si to neuvedomi, nebude vazit, prave naopak, bude cim dalej tym viac prekracovat tvoje hranice a tahat ta ku dnu dole. Jedina cesta je odist a uz sa nevracat, bude to tazke, ale budes musiet byt velmi silna, uz ziadne sluby a ziadne navraty, ak sa chce utopit v bahne, tak bez teba a tvojho syna. Mas syna, uz nejde len o teba, tvoje rozhodovanie by malo byt lahsie. Zena vydrzi, vela, a este viac, ale dieta nie. Rozumies?

dobreuz

Nikdy sa nezmení. Je to alkoholik a od takého s dieťaťom čo najďalej. Aby mal chlapec kľudné detstvo hlavne.

Zivot 21

Ja viem nemala som sa vracať keď som už raz odišla,riešili sme to roky teda asi len ja som to riešila keďže si stále robil dookola to isté. Nikdy predtým som od neho neodišla až teraz pred tým mesiacom a vrátila som sa práve preto že možno som verila že sa konečne zmení keď zistí že sa nebojím od neho odísť, no tento víkend sa to znova všetko zopakovalo zas pil a behal.

slobodnemaciatko

Syn ti povedal sam, aby ste odisli od oca prec a ty si sa vratila, aby mal maly kompletnu rodinu?? Aku kompletnu rodinu, ked odide pit aj na 2 dni? Ti zamestnanci sa tam maju teda skvelo, ked sef s nimi chlasta :-)
Mas kam ist, nemas 1 alkoholika, ale 2, syn tam byt nechce, trva to bez riesenia 5 rokov, ake argumenty este potrebujes?
Preco si sa vratila - sa spytaj sama seba. Kvoli synovi to nebolo.