Zubár Banská Bystrica - SÚRNE

Rasto365

Odpovede sú len odo mňa, inak by tu nebolo nič. Nepočul som ani ďakujem, a preto sa už nečudujem že sa tu ľudia nedočkajú odpovede. Tiež už kašlem na pomáhanie ľuďom.

evikap

To sú fakt trefné odpovede a cenné rady. Keď sa človek pýta na jablko a dostane odpoveď o slivke, tak ho to určite poteší. Naše práva sú jedna vec, ale realita je niekde inde. Nedám si robiť zuby niekomu, komu sa vtlačím nasilu, lebo ústava mi to zaručuje... (kto vie, ako by to dopadlo).
Ak je tu niekto, kto v BB trochu pozná zubné ambulancie, budem rada, ak tu niekto odpovie, tiež ma to zaujíma.
Ďakujem.

Rasto365

Ústava SR je nadradená všetkým zákonom. Ak nejaká časť zákona je v rozpore s ústavou, je táto časť neplatná.

V Ústave ST v článku 40 je napísané:

Každý má právo na ochranu zdravia. Na základe ZDRAVOTNÉHO POISTENIA majú občania právo na BEZPLATNÚ zdravotnú starostlivosť a na zdravotnícke pomôcky za podmienok, ktoré ustanoví zákon.

------------------------

Dostávaš nejaké zdravotné pomôcky (barle, okuliare...) ktoré si máš kúpiť? Zubár dostane preplatené od poisťovne nie len prácu ale aj materiál. Ak si chce zubár pýtať peniaze, nech neberie peniaze od zdravotnej poisťovne, teda tvoje peniaze.

ZubarBB

Jedná sa o to,ze som od mojho zubara musel odist lebo zdvihol neskutocne ceny ten doktor,ktory to po starom panovi prevzal a momentalne nemam zubara.Zuby mam v zlom stave co priznavam a uz ma nebavi vymetat pohotovost kazdy mesiac.Na chirurgiu zial nemozem ist bez papiera od mojho zubara pokial viem cize vsetko riesim pohotovostou a to je zle.

Rasto365

Ako veľmi súrne to je? Ak je čas na zásah pár týždňov, musí Vás zobrať zubár do ktorého rajóna patríte. Ak súri bolesť, dá sa zájsť na pohotovosť skoro zadarmo, k nezmluvnému zubárovi za plnú hotovosť, alebo na zubnú chirurgiu v krajskom meste.