Názor na platenie

mylady

Je to vec dohody tych dvoch. Ak maju spolu domacnost tak vydavky si urcite delia tak aby boli obe strany spokojne. Ak spolu randia, je to mozno iné, ale myslim ze veceru typu romantika po kine, alebo vecera na dovolenke, v hoteli apod by mal platit viac menej ten muz, a to ci spolu byvaju alebo nie, proste gentlmenske gesto by prejavit mal, hlavne ak sa po veceri crta nejaka intimna chvila. Ak sa idete najest do mekacu a predtym ste boli v praci alebo behali po uradoch, tak je to trochu ina situacia.

clooo

Žijeme v liberalizujúcej sa krajine, čo ukázali aj uplynule voľby. Liberalizmus ide ruka v ruke so zrovnopravňovaním rás, etnických skupín a samozrejke aj pohlaví. Človek by tak očakával, že keď sa mnoho žien oháňa emancipáciou, feminizmom a tou otrepánou frázičkou o ženách v kuchyni, tak budú búrať aj stereotypy, ktoré boli pre ne výhodne, medzi ktoré patrí aj spomínané platenie (svojimi, zarobenými peniazmi).No, samozrejme, keď má k tomúto aktu dôjsť, z moderných, samostatných žien sa na chvíľu stanú žienky domáce, uznavajúce tradičné hodnoty. Keď si muž dovoli požiadať partnerku o zaplatenie svojho podielu, je označený za lakomca, sebca a podobnými pojmami.

Simi31

Ja osobne nemám rada, keď mi chlap všetko platí. Nechápem, ako sa to ženám môžem páčiť. Ja osobne sa potom cítim ako chudera... Ja sa snažím, aby sme všetko platili na polovicu, aj keď veľakrát zaplatí priateľ, lebo ma nepustí zaplatiť proste :)

Angelika3

No tak prvý krát, alebo aspoň prvé stretnutia, kým to ešte neprerastie do hlbšieho vzťahu, by bolo podľa mňa pekné, aby pozýval a platil muž.

Tutanchamon_xD

Ja si myslím, že nie je na tom nič zlé, ak muž trvá na tom, aby zaplatil večeru, na ktorú pozval svoju priateľku. Je to normálna vec. Samozrejme, že ženy majú taktiež zlý pocit na srdci, keď platí stále večery, obedy ich priateľ a preto sa snažia zaplatiť aj ony.

Na tom taktiež nie je nič zlé, keď sa striedajú. Je to úplne normálna vec. Myslím si, že niektorí chlapi by dokonca ani neriešili, keby mali platiť stále len oni. Niekto tomu nepridáva nejaký zbytočný význam, že včera som platil ja, tak teraz by mala ona. Niekomu je to jedno a nerieši to.

Antisexx

Urcite nie som toho nazoru aby platil muz. Som bud toho nazoru aby sa to striedalo- raz zaplati muz raz zena. Alebo si kazdy zaplati za seba. Aspon tak to fungovalo u mna a bolo to dobre si myslim.

Ajkaramba

A ešte chcem podotknúť , že vo vzťahu ak si každý má platiť sám za seba na večeri to mi príde dosť blbé.. asi by som sa v riti videl s takou osobou

Ajkaramba

Vždy som mal také priatelky, že sme sa pretekali kdo to zaplatí. Ale robili sme to tak raz som platil ja , potom to ona platila druhý krát. Nikdy som nemal nejakú lakomú ženskú. Každá čo bola somnu chcela byť seberovná mužovi a nie sa nechať vydržiavať

petroneta

dobreuz :-))) Aj mne cloo chýba, teda jeho múdry príspevok k téme :-))
keď som si prečítala tému, napadlo ma to isté.
Mimochodom, keď ma niekto pozval do reštaurácie najesť sa, platil ten, kto ma pozval. Keď som pozvala priateľa ja ku mne najesť sa, alebo sme boli u mojích rodičov, samozrejme, sme suroviny na varenie hradili zo svojho. :-)
Priateľ býva u mňa na víkend, a stále v piatok nakúpi na víkend, pre nás oboch. Ja jedlo pripravím. Vodu, elektrinu platím iba ja, aj keď u mňa cez víkendy býva. Nijak sme si to vopred neodkomunikovali, že to takto bude, jednoducho sa to tak nejak vyvinulo.