Ahojte...viem že nato nemá nikto jednoznačnu odpoved ale aj tak ...každý den nejaky mlady mrtvy....či 17 roční či 30 roční...čo sa to deje? Veď človek si už nemoze pomaly nič plánovať...a prosim nepiste mi tu odpovede typu "nepozeraj spravy" človek nemusi nič pozerať ani čítať aby sa otom dozvedel
Prečo zomieraju mladí
Na toto ti ale nikto nebude vedieť odpovedať! Je to jednoducho osud!
Náboženstvá determinujú aj rozhovory, ktoré prebiehajú za zatvorenými dvermi rodín. O čom sa jednotlivé skupiny medzi sebou v súkromí asi tak rozprávajú? Čo si asi tak hovoria? Nechce sa mi písať ďalej, zvyšok si domyslite... Isto je jednoduché použiť pravidlo - podľa seba - súdim teba. Idealizmus je pekný, ale Ezop bájkar písal skôr o zvieratkách.
Je to možno z časti aj preto, lebo my sa zameriavame príliš len na intelektuálnu prípravu človeka na život. Nevšímame si prírodu, v ktorej len mizerné percento (veľryby) tvorov sa pokúsia zabiť samých seba. Animals - sa prispôsobili na život na tejto planéte takmer dokonale, vedia sa maskovať, vedia sa niečo vzdať, dokážu vycítiť nebezpečenstvo, IQ ich nejako neinteresuje. My sa naučíme všetky zručnosti, ktoré sa týkajú umu, ale nie také, ktoré sa týkajú života. Nie sme chránení až tak, ako tomu bolo v minulosti (vtedy to bolo až prehnané), každý sa dostane k informáciám k takým, k akým chce. Toto by mali skôr riešiť sociológovia, etc. Ja som sa s takou agresivitou v prípade živočíchov nikdy nestretol, aká je medzi ľuďmi. Keď sa stretne sršeň, motýľ, mucha a pod., tak na seba nezačnú útočiť ako šialení, hoci každý radšej uhne, keď príde sršeň, rešpektujú hierarchiu, silnejší - slabší. Ľudia sa takému spolunažívaniu nikdy nenaučia, nemám o tom žiadne pochybnosti.
dokonca v minulosti ich zomieralo ovela viac. Cez vojny, atd... boli pohromy, hladomory, a aj infekcne choroby kosili ovela viac.
A pri porode a medzi babatkami bola vysoka umrtnost do 1 roka zivota, zomrelo aj 30% deti.
Takze teraz ich zomiera v skutocnosti najmenej, asi aj za celu historiu ludstva.
Podla mna to tak bolo odvzdy len si si to teraz zacala viac vsimat
zuzulik8- tak to je dobre že v tvojim okoli nezomieraju ale isto vieš že aj mlady človek je smrtelny a može zomriet pri nehode a podobne...
Dranadrama
Každý máme presne toľko času koľko potrebujeme....
Ano je to smutné keď zomrie niekto mladý,alebo niekto kto mal veľké plány ešte niečo urobiť vykonať .Oto bolestivejšie je to keď jeto niekto blízky ,alebo niekto koho sme poznali.
Našou úlohou nieje trúchliť ,alebo priveľmi premýšľať prečo?Niektoré otâzky sú pre človeka dočasu nezodpovedané aby ho chránili pokiaľ nedozreje...Príde čas a v pravú chvíľu pochopíme prečo to tak boh zariadil a nám zostâva dovtedy len veriť,že tak je to správne.!
Mi všetci keď sa priamo stretneme z odchodom niekoho blízkeho a je jedno či to prišlo pre nâs priskoro tak treba si uchovať dobré spomienky a nechať dušu ísť vlastnou cestou,lebo sme príliš malý na to aby sme to vedeli pochopiť prečo?
Áno sú tu aj karmické vysvetlenia,ktoré hovoria o tom ,že dušu čakajú novê úlohy a tie ktoré sa mali naplniť tu a teraz už pominuli.Človek sa musí naučiť vnímať veci komplexnejšie aby pochopil že každá duša mâ svoju vlastnú cestu a aj keď jej je možno s nami dobre ale ak nadíde čas a naše cesty sa rozídu musíme to rešpektovať pre naše zmierenie sa z plânom,ktorý nâm dal sám najvyšší.
Kde su ti mrtvi mladi? Okolo mna ziadni nezomieraju.
Meridian- áno verím že človek ma dušu niesu to pre mňa blbosti...
Ano súhlasím kazdy má svoj čas vymedzeny...preto nemam rada vetu "máš cely život pred sebou" lebo to nikto nevie koľko času ma
Samozrejme ,že je nato odpoveď dohorela im sviečka.....možno to znie kruto ale každy človek ma "vymedzený"čas na život a plus mínus rozhranie kde to ide ovplyvniť a keď sa uberá smerom kde mu je dané skončiť tak jednoducho v tomto živote skončí a ide ďalej plnit iné úlohy ak nastane znovu čas jemu vymedzený!.
Samozrejme ak to berieš len z materialistického hladiska tak je to všetko čo som napísal blbosť .
Ale v tom prípade sa nepýtaj na racionálne vysvetlenie lebo to nejestvuje.
Ale ak pripustíš ,že čovek má nejakú dușu tak to celé ponúka úplne iný rozmer o ktorom sa môžeme baviť .......