Mozgová hmla ?

Príspevok v téme: Mozgová hmla ?
Remedium

Dobrý deň, neviem či ste sa s tým niekto niekedy stretli, ak áno, prosím napíšte čo Vám pomohlo. Prekonala som len teraz pred krátkou dobou úzkosť, stále je vo mne ale už iba malá časť, a chcela som sa opýtať či sa Vám niekedy stalo že po prekonaní alebo pri ešte stálom pretrvávaní úzkosti sa Vám zmenil pohľad navôkol. Som študentkou gymnázia a mám v hlave taký zmätok, ťažko sa mi učí, s čím som nemala nikdy ani najmenší problém, skoro nič si nepamätám, dosť ma to ovplyvňuje vo fungovaní v škole (aj keď dávam celý čas pozor a pozorne počúvam, nič si nepamätám). Preto sa pýtam ak má niekto s tým skúsenosti tak napíšte, veľmi ťažko sa s tým žije a popri študovaní je to ešte ťažšie. Ďakujem za odpovede.

Pag

Ono, ide o to, že každý sa teší z toho, že ako napredujeme, aký máme pokrok a pod., ale na istej úrovni by sme si mali povedať, že pokrok nech si ide ďalej, ale mimo ľudí. V školách sú deti podľa mňa už od malička príliš zaťažované, resp. skôr rodičia. Inteligencia a rozvoj intelektu nás dovedie až k tomu, že sa to všetko zrúti a všetko spadne ako domček z karát. S mojim synom sme sa o škole až do 9.-teho ročníka vôbec nebavili a myslím si, že je šťastnejší ako ostatní. Najprv mu odobrali druhý jazyk - nemčinu a mal len angličtinu a teraz sa ho učí sám od seba. Ešte sa ma aj pýtal, že ako sa ho má učiť, no, of course prepisovaním, presne takisto ako to robili mnísi v stredoveku. Aj on trpí, áno, trpí na nejaký Muškátov syndróm...