Dobrý deň, liečim sa so zlomenou pätou, mám v nej klin a niekolko skrutiek. Rehabilitačný lekár mi poradil nech si podám na kúpele. Ja a ani nik z rodiny a známych nemá skúsenosti s kúpelmi po úraze dolnej končatiny resp. paty. Aké máte skúsenosti s kupelmi? ako prebieha ten proces, na čo si dať pozor a do akých kúpelov ísť s mojou diagnozou? Vopred dakujem za odpoved. PS: s diagnozou patrim do skupiny A.
zlomená päta - kúpele
Lekár ti vypíše Návrh na kúpelnú liečbu, zasielaš ho do svojej poisťovne. Následne ti príde schválenie alebo zamietnutie kúpelnej liečby. Pri A-čku si kúpele nevyberáš ale určí ti ich poisťovňa. Buď ti pošlú schválený návrh ktorý potom zasielaš do daných kúpelov alebo ti príde len schválenie a od kúpelov čakáš pozývací list. Schválenie kúpelov cca 2týždne až mesiac. Nástup do kúpelov podľa obsadenosti a volných kapacít - môže trvať aj niekoľko mesiacov. Na každom návrhu poisťovňa napíše platnosť: t.j. dovtedy treba nastúpiť na kúpelnú liečbu(robí sa to napr.pri operáciách lebo tam sú kúpele možné do 12mesiacov od úrazu)