Od včerajšku mám nasledujúce príznaky: krúti sa mi hlava, iné pozadie (kiežby som tu nebol, proste divne sa cítim), cítim sa slabý, krčná chrbtica ma bolí, necítim sa vo svojom koži. Šťípajú ma oči, proste necítim sa dobre. Dostal som paniku. Čo toto môže byť? Prosím pomôžte mi prosím.
Čo sa to somnou deje? Prosim pomôžte mi.
je Ti aj na vracanie?
Na krčnú chrbticu Ti dajú infúziu. Zistia Ti, či je závrat z toho. Z krčnej chrbtice môže mať človek závrat, a je to dobré, ak ho má z toho, a nie z niečoho horšieho. Skús si zohriať nejakú handru a dať si teplý obklad na krk. Skús predpažiť obidve ruky. Ak ich vieš držať obe zhruba rovnako predpažené a neklesá Ti pritom jedna, nie je to porážka. Tiež si pozri v zrkadle, keď vyplazíš jazyk, či ho plazíš zhruba do stredu, alebo výrazne nabok.
Ak Ti výrazne klesá v predpažení jedna ruka a jazyk plazíš do boku a prečítaj vetu: Mama varí obed, a nevieš to nahlas prečítať, volaj sanitku.
Krk ma neskutočne bolí. Akože praská mi to, ale takto som sa dávno necítil. Čítal som na internete, že nebodaj poráška. Keď dám ruku na srdce a merám si pulz pomaličky mi bije, takže neviem s čím to môže byť. Na nerurológiu som chodil od malička a všetko bolo v poriadku a hovorila doktorka, že už nemusím ísť na EEG, len keď budem mať nejaké ťažkosti. Strašne sa bojím, neskutočne.
môže byť aj z iného, nielen z krčnej chrbtice a môže byť aj panická porucha. Tak či tak, spadá to do kompetencie odborného neurologického vyšetrenia.
vestibulárny syndróm z krčnej chrbtice. Zajtra ráno choď k obvodnému lekárovi, nech Ti dá papier na urgentné neurologické vyšetrenie, a choď ešte v ten istý deň aj k neurológovi. Možno Ti predpíšu len lieky, možno podajú infúziu. Nečakaj, kým sa Ti stav zhorší.