Suchý zápal pľúc?

Príspevok v téme: Suchý zápal pľúc?
Landa10

prvýkrát som o tom čítal dnes ked som si to našiel na nete, pretože od piatku rána ma bolelo hrdlo ale tak slabo a od včera už aj nádcha, kašel skoro vôbec, ani teplota a únava.. proste som to bral ako klasické prechladnutie ale od dnes ma pichá pod ľavým rebrom pri nádychu a dosť silno a teraz to ustalo nachvilu ako keby nič tak neviem či to je ozaj len prechladnutie alebo zápal pluc... myslíte že pri zápale by som to mal takto na tretí deň? nechcem robiť paniku ale samozrejme že sa obávam, taká pichavá bodavá bolesť pod ľavým rebrom

ahjaj

v podstate to môžeš mať celé len z choroby, nie zápal pľúc. Keď je človek chorý, bolieva ho chrbát, nohy a pod, tak preto môže aj pichať. Daj si paralen a ak to neprejde za 2-3 dni, choď k lekárovi. Teda neviem, ale do práce či do školy by si nemal ísť.

petroneta

môže to byť z prechladnutia, ale pod ľavým rebrom je pravdepodobnejšie, že sa Ti ozvala hrudná chrbtica, teda odtiaľ Ti ide nejaký nerv, ktorý zabolí bodavo-pichľavou bolesťou práve pri dýchaní.
Takže dorsiflex alebo niečo podobné po dobu najviac 10 dní, a potom rehabilitácia, aby Ťa naučili cviky na hrudnú chrbticu, lebo aj keď to prejde, ono sa to znásobene po čase tá bolesť vráti.