Aký prípravok na anémiu

Príspevok v téme: Aký prípravok na anémiu
Jaja15

Dobrý deň. Kto mávate anémiu aký prípravok vám najviac pomohol? Čo sa týka stravy, tak doplniť viem. Len potrebujem doplniť železo aj inou formou nakoľko ide o anémiu kde sú už príznaky ako spavosť, únava, slabosť....takže to potrebujeme vyriešiť čo najrýchlejšie....Hemoglobín 102, železo cca 4.

gyzka

jaja zaradiť do stravy aj: čučoriedky, černice....
teraz su dokonca v lidli v akcii za 1,19 čučoriedky.. a dobre su aj mrazene,.. tiež vločky obsahuju zelezo...
ja si pridavam do čučoriedkoveho jogurtu každy den zo 10čučoriedok,
ale mám domace, v mrazaku...

GOING

Prípravky s obsahom železa lepšie metabolizujú / majú vyššiu stráviteľnosť pri skonzumovaní kyslého jedla alebo nápoja.

Jaja15

Ďakujem, chcela som to pre mamu, Sorbifer má vypísaný za týždeň jej železo vyskočili zo 4na 11, len chcela som to za niečo prírodné aby jej to nevyskočilo zase príliš....Po týždni mala železo v rámci normy, ale hemoglobín klesol zo 104 na 102.....Doktorka povedala že železo treba brať aj 5-6 mesiacov aby sa doplnili aj zásoby železa. Mama mávala hemoglobín cca na tých 110, teraz ked sa jej to zhoršilo začala mať problémy s dýchaním, únava, slabosť, spavosť....Skúšam Sorbifer striedať s Hemoplus - tam by malo byť prírodné železo....

gyzka

vypytaj od obvodáka Sorbifer, mala som po operacii hemoglobin 73, a to už som bola na tom zle , pod 80 sa už ma davať transfuzia..
aj teraz som mala tiez na hrane hodnoty, citila som sa unavena, zavraty, pri chodzi po schodoch tepava bolest do hlavy.. pripisovala som to nizkemu tlaku.. dala som si vypisať sorbifer a dokonca aj vlasy mi prestali padať,.. hned mi je lepsie, vsetky problemy ustupili..
brala som dva mesiace , mam este nejakych 5tbl.. doberiem a pauza.. a uvidim ako sa budem citit o mesiac , ak sa mi vratia zavraty, problemy zas tak ho nasadim zas...
ak mas pocas svojich dni silne krvacanie tak moze aj to robit problemy a ten sorbifer pomoze...

ale odporučam ked to budeš brať zvyšiť prijem tekutin, vlakninu , vločky každy den, ja napr. večer s jogurtom , necham napučať hodinu..lebo sorbifer resp železo zapeka..takze predides tomu vhodnou stravou, zelenina, mlieko, jogurty, vločky..a vela tekutin