PN

Príspevok v téme: PN
Frost5

Zdravím,
potreboval by som niečo urýchlene zistiť...je tu niekto, kto pracuje v Česku, žije na Slovensku a bol na PN? Prišla kontrola?
Vec sa má tak, že som už snáď aj pol roka PN, kontrola zatiaľ neprišla. Problém mám taký, že zajtra sa chystám sesternici na svatbu. Na dnes som mal u obvodnej lekárky kontrolu (práve som sa odtiaľ vrátil), no a lekárka povedala že max. tie 4 hodiny vychádzky mi môže spojiť a hodiť na čas, ktorý potrebujem. No a viete ako je to so svatbou, tie 4 hodiny nie sú nič. Preto už zamýšlam či by som sa z PN "neulial". Snad pochopíte, nejde mi o nejaké "oj**y", len kvôli tomu zajtrajšku by mi to bolo treba. Snažím sa zistiť či niekomu prišla kontrola na PN z Česka, či aspoň cez víkend je menšia šanca že by prišli.
Vopred ďakujem

ahjaj

ja to mám len 4 km. :-)
A napadlo ma, že veď ma môžu kontrolovať aj víkendy, ktoré trávim u rodičov alebo keď ideme ku svokre. :-))

Frost5

miesto pobytu mám samozrejme na Slovensku, ale je to len kúsok od hraníc, do práce to mám cca 15 km
ale počul som už, že vraj ak by ma chceli kontrolovať, tak požiadajú o to slovenskú sociálku, ale neviem čo je na tom pravdy

ahjaj

ja som na PN vypísaná zahraničným lekárom, a beriem to tak, že kontrola nepríde. Teda, aj keby prišla, našla by ma doma, len by som možno nepočula zvoniť, keď spím. A to denne idem aj na 10-15 minút na prechádzku okolo domu, a okrem toho z času na čas ma vozia na odborné vyšetrenia.
Určite z Maďarska nebude chodiť na Slovensko kontrola a nebude mi komplikovať život s tým, aby som si zohnala doprovod a cestovala tam s dokladmi, kde som v ten a ten deň bola.
Ak nemocenské dostávaš od Českej poisťovne, je teda malý predpoklad, že by sem prišli. Ako miesto pobytu máš uvedené čo? Ako ďaleko je to odtiaľ, kde pracuješ?