Zdravim. Chcem sa opytat ci sa sa zistit vysetrenim rovnovaha chemickych latok v mozgu, ak hej tak ake to je vysetrenie? Za odpovede dakujem :)
Chcemicke latky v mozgu
najlahsie uzkosti nemam, ale zatial som ok, no len je to tazke
Toto je velmi tazka otazka. Keby taketo nejake vysetrenie existovalo, tak to by bolo ako - keby bolo keby boli by sme v nebi. A my sme na planete opic...smola.
ak depresie nie sú nejak ťažké, mohol by Ti pomôcť šport a pohyb.
Letsgo10
nepriama meracia metóda. Obrazové merania ako uvádza "ahjaj", to by mohla byť cesta zistenia.
A preco tu na stranke treba potvrdzovat to, ci mate alebo nemate chobot? Co sme slony? Chem.reakcie su zle, lebo mame znec.ziv.prostredie. Treba cvicit ruky, lebo karma dobehne rad kazdeho, Divocina, neprovokuj ma a nekric na mna, ja teraz kos nepojdem vynasat, zober si radsej kriedu, pod k tabuli a pis: synova babka je jeho vnucka.
Ten otaznik mal byt smajlik :)
ahjaj no aj som si myslel, ze to bude komplikovane vysetrenie tak asi nic ? diky za odpovede
GOING som podobneho nazoru....len ma napadlo ci sa to vlastne aj da zistit ta rovnovaha chem. Latok v mozgu
rovnovaha neviem, ale existuje niečo ako sken mozgu, potom sa dá sledovať aj nárast produkcie serotonínu pri cvičení a podobne. V mozgu prúdi krv, a rozborom, aj mineralogickým sa dá zistiť aj rovnováha.
Potom existuje vyšetrenie, keď človeku dajú nejakú úlohu, a nejak farebne sa znázorní, ktorá časť mozgu je aktívna pri danej úlohe. Tam sa vlastne zisťuje, kde sa koncentrujú tie neuróny, ktoré sú za zvládnutie danej činnosti zodpovedné, a sú tam napr. výkyvy medzi následnosťou sfarbenia sa mozgu zdravého človeka a psychicky chorého človeka. Takéto vyšetrenie sa robí v psychiatrii, a najbližšie asi iba v Prahe.