Preco chce dospely chlap byvat pri rodicoch?

Príspevok v téme: Preco chce dospely chlap byvat pri rodicoch?
Zajimavost

Nie je to mamickar, neda si kecat do zivota, ale proste chce len pri nich byvat. Lebo oni tak zili kedysi spolu na hromadke s babkami a dedkami. Aj to tak vyzeralo, sama zvada. Ale naspat k chlapovi - nie v jednom dome, ale vo vedlajsom chce byvat. Cely zivot! Co si o tom myslite? Je to normalne? X chlapov zije samych uz po skole, prenajmu byt, alebo idu za hranice robit a toto je prvy taky ktoreho poznam, ze chce byt doma. Div nie kazdy bozi den sa s rodicmi stretat. Preco by mala zena prist k takemu chlapovi vobec byvat? Ved aj zena ma svoju rodinu, a to budu cely zivot iba pendlovat medzi rodicmi ci jak? Kde je samostatnost? Alebo je to normal a takto sa proste na slovensku zije? Ako zijete vy? By som sa rada pozrela tomuto na kloub ako sa vravi.

kcu

on je predpokladam jedináčik, ked si tak verí ze to bude raz jeho...ale jeho rodičia budu este niekolko desiatok rokov zit, kym to bude jeho...

Pag

Dcéra si hľadá otca a syn si hľadá mamu, ale keď si nájde mamu, tak dôjde k menšej vojne medzi jednou a tou druhou "mamou". Každá ho chce mať pre seba. To je zabehnutá forma správania, vzorec správania, ktorý nie je dobrý a je to chorý vzorec správania. Nevesta sa pozerá na mamu svojho muža aj ako na svokru a svokra musí byť nutne zlá. Tu nastupuje myslenie podľa vzorca, že macocha nemôže byť predsa dobrá na cudzie deti, čo nemusí byť správne. Tak to ide ďalej a pokračuje to aj v ďalších oblastiach života ľudí, že sa aplikujú vzorce správania, ktoré sa používali v minulosti. Tým pádom sa veľa ľudí dostali do pasce a tu by mal nastúpiť štát, aby ľuďom poslal isté kompenzácie, lebo kompenzácia nemusí byť riešená len valorizáciou dôchodkov, čo v podstate nič nerieši, lebo ceny sú premrštené, lebo ľudia nevedia počítať s využitím meny euro (z psych. hľadiska, 1 euro - rovná sa 1 koruna, to je nič, nuž, neviem), ktoré nám síce v makroekonomickom meradle možno vyhovuje, ale nie v mikroekonomickom meradle, obyčajní, bežní ľudia môžu pociťovať presný opak. Mať v ruke 100 korún nie je to isté ako mať v ruke 3,33 euro.

Zajimavost

Nie, ale na to som nedrela v zahranici, aby som prisla byvat takto do cudzieho. Ten dom patri jeho rodicom, nie jemu. Zabrdame do otazky byvania a nepaci sa mi natlak z jeho strany. Ja som si sporila roky s tym, ze si postavim s partnerom dom podla predstav. Co je na tom divne, ze mam obavy a sondujem, ako sa na slovensku zije a ci je to bezne? Ja sa v tom nevyznam, kedze som uz desat rokov prec.

Matyo

"Lebo ja poznam ludi, ktori su od rodicov davno prec a samostatne byvaju."
No áno, ak pochádzajú z panelákových sídlisk, tak vtedy je lepšie odísť a netlačiť sa s rodičmi v jednom malom byte, lebo to je čistá psychiatria, ale tu sa bavíme o chlapovi, ktorí má vlastný dom a nenechá si kecať od rodičov do života! To predsa píšeš ty sama, tak nechápem čo ešte po ňom chceš?!! Aby zanechal svoj dom a odišiel niekde na špinavé sídlisko do malého bytu a ešte platil niekomu za prenájom?!! Mať vlastný dom a byť si tam vlastným pánom na svojom majetku, tak to je na nezaplatenie, ale ak ty máš s tým problém, tak ho nechaj, on si nájde ženu, ktorá ho pochopí...

Zajimavost

To su co za dedukcie, ze neviem zit sama. Ja za prve na slovensku ani nezijem, a toto je iba znamost, zatial nic vazne. Len ma zaskocilo, ze on uz ma zivot takto naplanovany a zena je k tomu co, doplnok? Lebo nazory sa lisia, jedny mi vravia, ze toho sa drz, to je dobry chlap, lebo pomaha rodicom. Druhi zasa ze urcite je nafixovany maznak atd. ale prave toto nie je tak, ako som pisala, do zivota si kecat neda. Tak som troska na pol ceste. Len ma to prekvapuje. Lebo ja poznam ludi, ktori su od rodicov davno prec a samostatne byvaju. Ked som sa ho pytala preco odovodnil do prave tymi financnymi dovodmi, ze na co by platil najom ked si moze prerobit co raz aj tak bude jeho. Len nedomyslel, ze zena mu tam investovat do cudzieho nebude. A nerada by som sa zamotala do divneho vztahu.

fiko

nerieš... ked chce tak byvať nech si najde ženu taku ktorej to bude vyhovovať... pridu deti... a potom sa jeho mamička zacne starat do vychovy... a on za pravdu bude davat mamičke.. uz tu bolo toooolko tem o tom.. alebo nech si zoberie mamičku...
či sa ti to paci alebo nie, ci si to on prizna lebo nie, proste je mamičkyn cecok...

Matyo

Píšeš, že býva vedľa rodičov nie pri rodičoch. Keď má celý dom iba pre seba, tak by bol hlúpy aby sa pretĺkal niekde po podnájmoch. Pokiaľ plánuje s tebou rodinu, tak život v rodinnom dome s vlastnou záhradou a blízkosť starých rodičov je určite vhodnejšie prostredie na výchovu detí ako panelákové byty, ktoré sú dnes navyše dosť drahé a neposkytujú takú kvalitu života ako rodinný dom...

MadamXY

Ja žijem SAMA a neviem si to vynachváliť, je to paráda :))) Aspoň nemám také problémy, ako popisuješ ty. Ale keď ty nedokážeš fungovať sama, a sama si aj zabezpečiť bývanie, potom sa musíš prispôsobiť a bývať tam, kde to uzná za vhodné ten tvoj "hrdina", t.j. pri jeho rodičoch. Veľa šťastia :)