Moja cerstvo14rocna dcéra sa maľuje ako s prepáčením stetka. Ja neviem čo s ňou mám robiť oblieka si tie krátke srandy čo jej trčí celý pupok ... S priateľom jej dohovarame je na ňu prísny (není to jej otec ) ale neposlúcha a ja sa dosť bojím čo mi z nej vyrastie . Minule prišla domov opitá a bola piť s niakymi chlapcami. Nemá kamarátky a všetky dievčatá vravia že je k"rva a mňa to strašné trápi prosím poraďte mi čo snou mám robiť (áno je panna )
Puberta
Maľovanie: zobrať ku kozmetičke, a požiadať kozmetičku, aby ju nalíčila esteticky. Slečna bude vidieť rozdiel. Dohodnúť sa na kompromisoch Dohodnúť sa, že do školy môže chodiť namaľovaná iba jemne, ku kamarátke a do kina sa môže namaľovať trochu viac.
o 19. 00 má byť doma. Ak nie je, zoberiete jej mobil, alebo tablet. Vychádzku zaraziť iba na jeden deň. A dať jej niekoľko povinností, ktoré vyvesíte v izbe.
.
Opatrenia na zamedzenie negatívnych javov a iných fenoménov treba vymyslieť skôr a nie čakať na to, že čo zlé sa neskôr môže stať, resp. stane. Nuž, ale keď myslenie bolí a každý sa má starať len sám o seba a čo ja viem čo ešte -pravia- tie novodobé príslovia, tak sa nečudujem, že to ide do jazzu (hudba jedným smerom, údy druhým), hoci tu teraz nehovorím o jazze. Nie vždy je aj po vojne každý generál, až tak si netreba fandiť...:-(
Asi o tom je puberta, že sa vám dejú také veci a pod., ale napriek tomu asi by bolo trebalo s ňou zájsť za nejakým odborníkom, špeciálnym pedagógom alebo psychológom. A čo ste jej povedali na to, že prišla opitá? Mali by ste byť na ňu prísnejší. Keby jej dali fúkať, tak pokutu by ste dostali Vy, milá pani a nie ona.