Strach zo zubára

Príspevok v téme: Strach zo zubára
anonym12345

Dobrý deň,
mám 16 rokov a už zhruba 5 rokov som nebola u zubára. Už odmalička mám veľký strach zo zubárov, z tej bolesti, ktorú by som zažila. Vždy som u zubára plakala. Strašne sa toho bojím, pretože by som chcela zubára navštíviť z toho dôvodu, že mám pokazené zuby. Robia sa mi v zuboch diery a bojím sa, že to bude len a len horšie. Lenže ten strach je hrozný, už len z tej predstavy sa mi chce plakať. Prosím, ako to prekonať?

Tomas12345

Daj si pred zákrokom niečo na ukludnenie, napríklad lexaurín.

Možeš íst k zubarovi len na kontrolu, on ty skontroluje zuby a povie ty či tam je treba niečo spraviť a či to bude boliet alebo nie. Na základe toho sa potom rozhodneš. Ja som bol minule u zubára a myslel som si že mi tam nájde samé kazy, a aký som bol prekvapený ked mi nakoniec povedal že žiaden kaz nemám a to čierne na zuboch je v skutočnosti stvrdnutá potrava.

Sonie

Máš 16, pred 5-timi rokmi si mala 11, čo na to tvoji rodičia? A čo preventívky? Tvrdíš že máš už diery, to ťa tie zuby vôbec nebolia? A vieš že ťa to už bude stáť nemalé peniaze, resp.tvojich rodičov? Preto Strach chápem, je opodstanený, ale dá sa to prekonať a ak nie, ide to aj inak. Ale buď si istá že ťa to neminie. A prečo sa ti vôbec zuby pokazili tak, že máš už diery?