štítna žľaza - zápal...teraz priberiem?!!!

Príspevok v téme: štítna žľaza - zápal...teraz priberiem?!!!
therainbow

zistili mi na USG, že mám chronický zápal štítnej žľazy...hormóny T3 a T4 aj TSH zatiaľ v norme...doktorka povedala že to zatiaľ nie je na lieky...ale čítala som, že sa z toho neskôr zákonite vyvinie hypotyreóza (zriedkavo v niektorých prípadoch zasa hypertyreóza). Ja som v posledných týždňoch pribrala 5 kíl aj keď sa stravujem naozaj prísne a zdravo a menšie porcie...a nedá sa mi to schudnúť naspäť nech robím čokoľvek...keďže mám zároveň aj mentálnu anorexiu, tak je to pre mňa strašne ťažké sa s tým zmieriť...čo myslíte, budem ešte ďalej priberať? Máte niekto s tým skúsenosti? Keď budem mať už predpísané neskôr lieky -vraj Euthyrox, nebudem z neho ešte viac priberať? Ďakujem za všetky vaše názory a rady.

Tomas12345

"Ahjaj" to vystihla správne, bud rada že si nejaké tie kilá pribrala a nie že chceš ešte dalej chudnut. S podváhou ide ruka v riuke zdravotné problémy, aj tá štítna žlaza môže byť s tým spojená. Ak s tou anorexiou niečo nespravíš a nezačneš normálne jesť, tak už to nebude len štítna žlaza ale bude to zlyhavanie dalších orgánov. Rob so sebou dačo.

ahjaj

Na základe výsledkov z krvi Ti zistia hladinu hormónu štítnej žľazy a podľa toho si budeš dávať hormón, ktorý Ti normálne tvorí štítna žľaza v tabletkách.
Ak štítna žľaza funguje normálne, priberá sa z toho? Vtedy totiž ten hormón tvorí. Problém je, keď je ho viac alebo menej. Keď je hormónu menej, vtedy sa spomaľujú reakcie, človek je unavený a priberá. Podávaním tabletiek sa tento stav upravuje, takže človek by nemal priberať. Nemôže byť vyvolaný zápal štítnej žľazy zníženou imunitou v dôsledku nedostatočného príjmu potravy? Na svoj normálny chod potrebuje organizmus živiny. Ak tie živiny dostatočne neprijímaš, rátaj s autoimunitnými a inými problémami. Buď rada, že si 5 kíl pribrala, katastrofa je, že si predtým vážila menej, a anorexia Ti tým pádom mohla zasiahnuť štítnu žľazu. Viac ako priberania a z toho, či budem mať pár kíl viac, by som si robila starosti o svoje reálne zdravie. Nájdi si na internete, ktoré jedlá slúžia zdraviu štítnej žľazy. Činnosť štítnej žľazy ovplyvňuje aj pozornosť a pohotovosť reakcií, a radšej vážiť o pár kíl viac, ako byť mentálne mimo a nevedieť sa sústrediť.