Zdravím, mám taký problém. Myslím si že je to psychického pôvodu. Cítim sa stále špinavá. Aby som to uviedla na správnu mieru. Nieje to tak, že by som zapáchala alebo by som mala špinavé oblečenie. Hygienu tak isto nezanedbávam, sprchujem sa pravidelne, niekedy aj viac krát za deň. Ani neviem ako správne by som to opísala cítim sa neupravená a špinavá. Ráno keď vstávam do práce umyjem sa, upravím no o takú hodinu až dve sa vôbec necítim sviežo. Mám pocit že som špinavá, že mám špinavé vlasy, ruky, tvar. Pritom to tak vôbec nieje a je to len pocit. Vďaka tomu mám problém so sebavedomím. Máte to niekto podobne ? Ďakujem za každú radu a odpoveď.
Cítim sa stále špinavá
Ruby, no to je psychika. Ten pocit asi neoklameš, ale môžeš ho akceptovať. Vieš, myslím, nie silou mocou potláčať, lebo to sa nedá, ale skôr to prijať/akceptovať, že je to tak. A niekedy na to nemyslieť, odpútať svoju pozornosť. Toto platí pre ľudí, ktorí mávajú bolesti. Aj by bolo fajn, keby si to s hygienou nepreháňal či nepreháňala. Ono to nie je zdravé príliš často sa umývať. Toť moje rady, z môjho uhla pohľadu, čo Ti môžu pomôcť. ...
Tiež sa skús pekne obliekať to vie sebavedomie napraviť. ... Aj si uvedom, že iní Ťa tak nevnímajú.