Ortuťový teplomer

Príspevok v téme: Ortuťový teplomer
Jakub Moric

Dobrý deň, chcem sa spýtať dnes sa mi rozbil ortuťový teplomer a ortuť sa “vyliala” na zem a ja som potreboval ísť na 6,5 hodín preč z domu.... to som ešte nevedel že ortuť sa vyparuje.... po 6,5 hodiach som ortuť pozbieral,podlahu postieral a poriadne vyvetral. Bojím sa či náhodou sa nezakotulala ortuť niekam kde sa bude vyparovať a ja to budem dýchať..... neviete mi prosím poradiť ako sa ortute zbaviť úplne ? Alebo ako zistiť či sa ešte niekde nachádza ? Alebo čo ešte možem spraviť? Budem vďačný za každu odpoveď.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Bubliii

Ale tak uz by aj stacilo tychto tem o ortuti, nie? Co sa stalo, stalo sa, ak sa Hg vyparila, tak sa vyparila, ak si sa jej nadychal, tak si sa nadychal a uz okolo toho nefilozofuj.. lebo neviem co chces teraz akoze robit, co cakas, ze ti hasici vydezinfikuju cely byt alebo..?
Na margo teplomerov ja som v priebehu detstva rozbila minimalne 5, este sme so segrou nahanali "strieborne gulicky" po stole s papierikom.. a som tu, zdrava, ziva.. ako aj vsetci okolo mna, co sme s takymito teplomermi vyrastali...

Jakub Moric

Ortut ja som ju povysával čo mám spraviť ? Nič lepšie ma v ten moment nenapadlo a injekčné striekačky doma nemám.....

Tomas12345

Zavolaj hasičom a spýtaj sa ich na názor

Tosnadnie :

Nosiť na sebe prilbu je zãklad, potom bude neskoro nariekať keď si človek pri byciklovani rozbije hlavu.

Jakub Moric

Ortut ja som ju povysával čo mám spraviť ? Nič lepšie ma v ten moment nenapadlo a injekčné striekačky doma nemám.....

Tosnadnie

Ja neverim, ze takto ludia zdebiIneli za par desiatok rokov. Ked som bol maly a rozbil sa teplomer, tak sme sa hrali s ortutou, liali si ju po rukach, posuval som ju po prachu a pozeral, ako sa na nu lepi, dal do pohara a tocil okolo dna...
A zijeeeeem a som zdravyyyyyy a vies preco? Lebo mi nikto nepovedal, ze je jedovata a tak mi nik nevsugeroval ziadnu sprostost. Boze kedysi ani cyklisticke prilby, ani autosedacky, ani chranice na klby... a zijeme.
Hasici ta poslu s tym do pecka, pokial toho nebude o dost viac. Vies co vsetko dychame vo vzduchu? Pozri sa von oknom, za nasich cias bola asi tak desatina dnesnych.
Zabudni na to a chod spat. Bud chlap a nie posrate decko!

ortut

hlavne ju nevysávaj to by si si ju mohol rovno po lyzyckach davat, nieje na škodu volať hasičov kde sa ti rozbije teplomer.. povies co je vo veci a pridu.. len blbo si na zaciatku reagoval couz..