Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Psychiater?

Príspevok v téme: Psychiater?
Istkpsychiatrovi

Mám 18 a trpím pravdepodobne silnou depresiou. Viem že si už nepomôžem sama a potrebujem odbornú pomoc. K psychologovi ma to ale velmi neťahá,lebo za prvé mi robí problem zdoverovat sa niekomu,za druhé najst kvalitného psychológa je ťažké a za tretie mi pripadá zbytočné vyhadzovať peniaze keď viem,že aj tak potrebujem lieky. Preto zvažujem psychiatra. Chcem sa spýtať ale ako to chodí,aký je ten prvý krok. Či tam môžem len tak prísť aj bez výmenného lístka od obvodnej lekárky a bez zdravotnej karty,povedať mu čo ma trápi a on mi následne diagnostikuje čím trpím a predpíše lieky alebo ako to funguje?

Tomas12345

Keď som chodieval k psychiatrovi tak som žiadny výmenný lístok u žiadneho z nich nepotreboval, a to som bol u viacerých psychiatrov.

A inak aké máš príčiny depresii? Rozpis sa tu o tom viac.

Jana Lukacova

Istkpsychiatrovi:

...vyberáte si tú najľahšiu cestu, ktorá Vám však skutočný pokoj na duši neprinesie. Psychiatrické lieky príčinu Vašej depresie nevyriešia a ich (najmä dlhodobým) užívaním si iba uškodíte. Nie sú to lentilky.

petroneta

Obvodný lekár napíše výmenný lístok na vyšetrenie u psychiatra. Zatelefonuješ si tam a požiadaš o termín a dostavíš sa. Psychiater Ti však okrem antidepresív doporučí s veľkou pravdepodobnosťou aj konzultácie so psychológom. Ide tu o to, že ak má tá depresia iné príčiny, ako hormonálne, chemické, potom rozhovory s psychológom budeš potrebovať, lebo antidepresíva nevyriešia to, čo depresiu vyvolalo, to si musíš vyriešiť Ty, aby si nebola na antidepresívach závislá. Mimochodom, vieš, že sa od nich riadne priberá?