Ahojte.Ako ďaleko musia byť vysadené jablone od susedového plotu?Máme 2 ročné jablone a sused sa vyhráža,že na nás pošle políciu.Poprosím aj č.zákona dľa ktorého je to o.k. alebo nie je.Jozef a ďakujem.
Jablone
Pri plote si môžeš pestovať kríky, alebo čokoľvek iné. Ale stromy nie je dobré tlačiť ku plotu. Neviem ako to máš zasadené. Osobne však mám takú skúsenosť, že ľudia sadia stromy čím bližšie ku plotu. Keď sú malé, tak to tak nevidieť, potom však keď vyrastú, tak je zle. Aj keď strom orežeš, susedovi budú vadiť korene, ktoré nie je vidieť.
Vadí mu, že počuť deti? Niektorí ľudia sú veľmi citliví na zvuky, ak ich nevydávajú sami.
Dvoročné jablone ešte môžeš presadiť, hoci tam hrozí riziko, že vyschnú, po presadení. Však to sú ešte len stromčeky a už teraz niečo dajakému chu.ovi vadí? Isto sa sťažuje každý deň a obvoláva všetkých koho môže v rámci oného a najmä to riešil, hoci tam niet čo riešiť, máš to tam asi jak u chu.ov na dvore, po našom povedané. Toto je čím ďalej, tým horšie, čo mám infos, s týmto je.lým svetom.
ked máte suseda psychopata tak radšej dalej.
ja mám susedov velmi dobrých ale je lepšie mať aspoň par metrov od plotu aby korene mali miesto.
ked tam mas blazna, to aby si sa obohnal murom jak usa
hej, len ich presad alebo ostrihaj z jednej strany :D alebo este som videla rast jablone ako vinic, take natiahnute konare ku dratom, ale to asi nechces
strom takto maly sa da aj presunut. Niekedy sa dokonca tak predavaju predvyrastene, aby zahradnik nemusel cakat o rok-dva dlhsie na prve ovocie.
Iba ich presun o par metrov dalej.
Dohoda nemožná.Už mu aj to vadí,keď 5 ročné vnučky dvojičky/sa nahlas smejú. na dvore,prípadne plačú.ďakujem za odpovede.Koncom týždňa ich vykopem,nech jesvätý pokoj.Dobrú noc.Jozef
Dobre si to vystihol, že vlastník na svojom pozemku nie je obmedzený. A úplne fajn je, keď dokáže presne vedieť ešte, kde sa práve na tom svojom pozemku nachádza.
Michaela, asi tak, aj odpoved pravnika zacina - V zásade platí, že vlastník na svojom pozemku nie je obmedzený čo sa týka dispozície so svojim vlastníctvom. Cize dohodnut sa je najlepsie.
Číslo zákona dľa ktorého je to O.K.: dobré susedské vzťahy - to je číslo zákona.
kym sem nenakukne pravnik alebo iny znalec, tak tu je nieco
ficek.sk
poradna.hnonline.sk
a ked si das do google "ako daleko sadit stromy od suseda" tiez ti to najde kdeco.
a nejde sa s nim dohodnut, ze si moze oberat aj on jablka a ze mu date?