Menopauza

Príspevok v téme: Menopauza
sen

Mám 56 rokov,som v klimaktériu asi 5-6 rokov,nemám menštruáciu 2 roky,nešpiním /cca 1 vložka denne,1 deň/asi 9-10 mesiacov,chodím ne preventívne prehl,mamografia pravidelne zatiaľ o.k.Typické návaly,bolesti chrbtice,zmeny nálady,nespavosť ťažko,ale dá sa.Čo ma ale veľmi trápi cca pred 2,5 rokmi mi začalo hučať,tepať v ušiach je to neznesiteľné.sem-tam sa potácam.Neviem spať,max.3 hod.ORl dáva ruky preč,endokr. a neurológ to máte určite z krčnej chrbtice a mávnu rukou.Môže to byť z klimaktéria?Dokedy tento/tieto/stavy potrvajú?Som zúfalá.Nedokážem nič,neviem sa postarať o manžela,o vnučky,nemôžem ručné práce,nemôžem čítať,telku pozerať,toto nie je život.Pred pár rokm i som bola čulá,bez bolestí,všetko som hravo zvládla a teraz som ja na obtiaž.Keď pominieklimax,bude lepšie?Ďakujem za odpovede.

sen

Ťažko donútim lekára ak nemám peniaze.Som na invalidnom dôchodku po ncmp v roku 2010.Mám spravené tieto vyšetrenia:ct mozgu,výtery pri orl/ostané vyšetrenia mi odmietol urobiť/,štandartné krvné vyš.,gynekol.preventívka,mamografia,denzimetria ,uzv brucha vďakaBohu o.k.Takže tak.Nikdy som nepila,max.za rok pol pohára šampanského na Silvestra,nikdy som nefajčila,v mojej rodine nikdy žiadna porážka,cukrovka,rakovina umierame min 85 roční,keď si predstavím,že s tým tinitusom ešte cca 30 rokov,tak mám chuť to ukončiť.Sen

ahjaj

klimax pominul. Treba sa zamerať na neurológiu, porobiť vyšetrenia na krčnú chrbticu. Magnetickú rezonanciu mozgu a chrbtice, CT, RTG. Ak sa krúti aj hlava, centrum pre poruchy rovnováhy, či nejde o poruchu vnútorného ucha. Nenechať lekára kývnuť rukou, prinútiť ho poslať na ďalšie vyšetrenia. Žiadny klimax. Reálny zdravotný problém, klimax predsa nie je choroba a vo veku 56 rokov ste ešte aj práceschopná, takže by ste sa mali vedieť postarať aj o manžela a deti.