Ohlásiť pracovný úraz alebo nie?

Príspevok v téme: Ohlásiť pracovný úraz alebo nie?
Marcenzo

Ahoj. Minulý rok som zchádzal doma zo schodov a niečo mi prasklo v ˇľavom chodidle a zostal som PN. Kedže sa to stalo doma tak som to hlásil ako mimo-pracovný úraz.

Včera sme mali frmol v práci a asi po 9 hodinách som začal pocitovať palčivú bolesť pri chôdzi na druhej nohe. S pomalým krokom som sa dotackal domov. V noci som sa zobudil na bolesť v nohe a pálenie. Zistil som, že sa bez problémov nedostanem ani na wc, nedokážem došliapnuť. Zpetne si pamätám , že asi pred 2-3 týždnami som pocítil pri práci prenikavú bolesť v nohe ktorá po chvilke odbila ale naďalej som cítil, že ma tam niečo tlačí.
.
Otázka teda znie, či to mám v tomto prípade hlásiť ako pracovný úraz?
Pretože podobne ako prípad z vlanajška, mám problém s chôdzou, ktorá je nevyhnutná pri mojej práci a zrejme opäť zostanem PN.

ahjaj

"Včera sme mali frmol v práci a asi po 9 hodinách som začal pocitovať palčivú bolesť pri chôdzi na druhej nohe. "
Toto pracovný úraz nie je, je to len preťaženie nohy po úraze.

"asi pred 2-3 týždnami som pocítil pri práci prenikavú bolesť v nohe ktorá po chvilke odbila ale naďalej som cítil, že ma tam niečo tlačí."
nepíšeš, čo si presne robil, uplynulo vyše 7 dní, nemáš svedkov.
.Nemôžeš to hlásiť ako pracovný úraz.

domixie

pracovny uraz sa tusim da nahlasit maximalne do 7 dni odkedy sa ti to stalo a musim mat na to dvoch svedkov, ktory ti podpusi, ze pritom pracovnom uraze boli a videli ako sa stal a ze to nebola tvoja vina. tuto prakticky ani nemas co nahlasit kedze stale nevies co ti je a kludne sa ti to mohlo stat aj doma, s pracou to pravdepodobne vobec nesuvisi

Viki2-22

Podľa mňa to tiež budeš zbytočne nahlasovať. Aj tak ti to neuznajú ako pracovný úraz. Ale keď chceš skúsiť, tak skús.

Marcenzo

No to mi nenapadlo, že vlastne by o tom musel byť zápis. Ďakujem. Takže je to opäť mimo-pracovný.

K lekárovy idem zajtra. Pri minuloročnom úraze som bol u špecialistu, povedal mi, že mam podvrtnutý členok,že mám si dávať octanové obklady a za 10 dní som fit. Ani po 20 dnoch sa to nezlepšilo. Iba zhoršilo. Chodil som s barlou. Tak som šiel k primárovy-ortopédovy, ten mi povedal ,že mám roztrhnutú šlachu, doporučil mi 2 týždne v klude a užívať wobenzyn a za desat dní som už behal jak fredka. Žial vtedy som v jeho čakárni prečkal neuveritelných 7 hodín kým som sa dostal dnu. Dnes je to podobné.

Po negatívnych skúsenostiach s lekármi ostávam skeptický. Radšej pozorujem príznaky a vyhladávam si informácie na internete, riešim to svojsky.

swistica

Ved este ani nevies co Ti je. Nebolo by najlepsie ist k lekarovi a zistit to? Dalej nepises, ze si spadol alebo ze sa Ti nieco stalo v praci. Tak aky uraz? Okrem toho, uraz sa zapisuje v praci hned ako sa stane. Musis mat svedkov atd. A nie az dodatocne. To by bolo hlaseni aj mesiac dozadu ...