Napodobenina ŠPZ

Príspevok v téme: Napodobenina ŠPZ
Gregor42458

Dobrý deň, prosím poraďte mi.
Pred mesiacom som mal s autom menšiu nehodu. Auto už mám opravené, ale ŠPZ je rozlomena na 2 kusy + dosť ohnutá. Oficiálna výroba 1 ks ŠPZ je príliš drahá, preto som rozmýšľal nad falošnou. Firmy, ktoré vyrábajú ŠPZ píšu, že sa nesmie použiť ako náhrada, ale vraj to je na nerozoznanie. Je to pravda. Policajti to nevedia zistiť?
Ďakujem za každý názor.

Gregor42458

Výroba 1 ks pri strate stojí 130€. Ešte by sa to dalo dať ako na nosič bicyklov...ale.
Je to úplne rovnaké?

Defcon

Oficialny postup je doniest na inspektorat znicenu ecv, zaplatit 66 eur a za dva dni by som mal mat novu. Tak neviem ci 66 eur stoji za taketo pokusy. Jednak vyroba nelegalneho ecv bude stat tiez nejake prachy a navyse to nebude nikdy uplne identicke.

RACIO

Jo. Ešte je možné získať tretiu špz na nosič bicyklov. ktorý sa inštaluje
na zadnú časť vozidla s ťažným zariadením.
Neviem či auto témy mal na mysli, že tá je drahá ? resp.poplatok za vybavenie.

Defcon

Racio, mas pravdu. Ale o tom ci vozidlo ma mat dve ecv nerozhoduje tvoj nazor. Ak su na vozidlo pridelene 2 ecv, tak tam musia byt obidve. Ak je vozidlu pridelena jedna ecv, tak to je tebou spominany pripad.

RACIO

Počul som že ak to konštrukcia vozidla neumožňuje, stačí mať jednu špz vzadu. A ty môžeš mať také auto.
Kde je napísané, že musíš mať dve špz ?

Pag

Tak ono ja mám k autám pozitívny vzťah, aj syna mám uloženého v mobile nie pod jeho menom, ale pod pseudonymom AAA .uto, aby som ho mal prvého v poradí, ale s tou napodobeninou ti neviem poradiť. Pokiaľ v orig. značke nie sú nejaké čipy, tak by to asi nejaký kutil dokázal zmajstrovať na nepoznanie, ale prečo si nevieš na to vytvoriť vlastný názor?!