Nevydarené zásnuby spred 7rokov fatálne ovplyvňujú môj terajší vzťah /ako by ste to brali vy dámy?/

Príspevok v téme: Nevydarené zásnuby spred 7rokov fatálne ovplyvňujú môj terajší vzťah /ako by ste to brali vy dámy?/
simon333

Ahojte, pred siedmimi rokmi som požiadal vtedajšiu priateľku po 4 ročnom vzťahu o ruku a ona ma odmietla. Boli sme mladí a ona sa na to necítila a vravela mi to so slzami v očiach. Možno ma odmietla aj za to, že náš vzťah ideálny nebol a vedeli sme to obaja, snažil som sa proste nestratiť svoju prvú babu a slepo som ignoroval, že vo vzťahu šťastný nie som. Samozrejme sme sa potom rozišli a ja som na ňu okamžite zabudol, čo mi dalo jasne s odstupom času najavo, že som sa iba trápil a bol som šťastný ako to nakoniec dopadlo. Medzitým som mal viac príležitostí na nový vzťah, ale veľmi som sa do ničoho nehrnul, nechcel som aby zasa nejaká moja snaha vyšla nazmar a tak som bol opatrný a užíval si slobodu, aj keď som sa cítil osamelý.

Po 6rokoch som nadviazal na internete kontakt s novou známosťou, s ktorou som si dokonale rozumel, úplne som sa otvoril, bol som ku nej vo všetkom úprimný, bol som konečne sám sebou. Myslím si, že mám na ľudí nos a preto som videl, že áno, táto baba je pre mňa ako stvorená, je to moja spriaznená duša a tak sme sa po niekoľkomesačnom dopisovaní stali veľmi dobrými kamarátmi a po prvom stretnutí sme sa ihneď dali dokopy. Išiel som do toho naplno, venoval som jej všetok čas a energiu, všetku lásku a cítil som, že je to tá pravá. Všetko bolo úžasné, zažíval som pocity, aké som nikdy predtým nezažil, konečne som sa cítil milovaný, bol to najdokonalejší polrok, aký by som si ani nevysníval. Všetko po čom som túžil som v tom vzťahu dostával a nevidel som dôvod na to, aby to niekedy skončilo.

Po dvoch stretnutiach som novej priateľke spomenul aj moje zásnuby, absolútne som s tým nemal problém a v tej dobe to vyzeralo, že ani ona. Svoj bývalý vzťah som mal vyriešený, všetko uzavreté a na bývalú som nepomyslel ako bol rok dlhý, proste bol som pripravený na nový vzťah naplno a chcel som všetko odovzdať mojej novej priateľke. To, ako s odstupom času zobrala fakt, že som už chcel byť mužom pre nejakú babu ma odzbrojil. Najprv o tom vôbec nehovorila a po polroku to začala vyťahovať čoraz častejšie a začali sme sa o tom neustále hádať. Priateľka sa cíti menejcenná, ona chcela vždy svadbu, vždy túžila prijať od muža také gesto v podobe zásnub, ale odo mňa ho už nechce, ja som pre ňu už použitý, už som to chcel s inou.

Najprv som to absolútne nechápal a myslel som si, že ju to prejde. Čoskoro som však pochopil, že neprejde a vychádza to z jej vnútra, cíti sa ponížená, zronená, sklamaná... Myslím si, že je absolútne normálne, že sa ľudia dávajú dokopy a rozchádzajú, zásnuby na tom nič nemenia, navyše vlastne ani neprebehli. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí už boli zasnúbení a žena prstienok proste vrátila a rozišli sa a každý si potom našiel nového partnera a časom aj manžela/manželku. Každý, koho som sa na to pýtal dal za pravdu mne, že nechápe jej počínanie, že musí byť veľmi citlivá a aj keď to babu zraniť môže, tak to nemôže byť prekážka v tom aby vzťah pokračoval ďalej...

Preto teraz zažívame vákuum, vypäté obdobie kedy ja počúvam, ako má ona na viac, na lepšieho ako som ja, pretože ten imaginárny dokonalý jej dá všetko a ja jej to dať už neviem. Som bezmocný, frustrovaný....minulosť už žiaľ zmeniť neviem. Neskutočne ju milujem a nechcem o ňu prísť.

Čo si o tom prosím myslíte?

Angelika3

Súhlasím s tým, že tvoja priateľka je zrejme neprimerane žiarlivá. Už ste spolu nejakú dobu, postupne sa začínajú dostávať na povrch aj jej chyby, nie len dobré vlastnosti a ty ich začínaš vnímať.
Jej správanie je navyše veľmi detinské, uvedomuje si ona vôbec koľko párov funguje tak, že terajší partner nielenže by mal v minulosti známosť, ktorú by žiadal o ruku, ale je rozvedený a dokonca s deťmi? A aj tak si nájde novú ženu a začína odznova, keď to predtým nevyšlo.
Nepíšeš veľmi ako si reagoval na jej výčitky. Jav kedy ženy žiarlia na bývalky svojich partnerov je pomerne rozšírený, ale myslím si, že bude stačiť ak svoju terajšiu vážne ubezpečíš, že bývala pre teba naozaj nič neznamená a nepomyslíš na ňu ako je rok dlhý, ako si to uviedol aj vo svojom príspevku.
Inak to, že z toho začala zrazu takto hysteričiť a predtým to brala v pohode, musí mať niekde príčinu, podnet. Možno si nechtiac povedal o bývalej niečo čo sa jej dotklo, alebo si trebárs pozrela zo zvedavosti niekde na fakebuku ako bývala vyzerá a zistila, že je krajšia ako ona a to spustilo v nej žiarlivosť.
Mne skôr ako horší problém príde, že sa začína vyjadrovať na tvoju adresu v zmysle, že ona má na viac a pod. To vyzerá tiež na skrytý problém s jej sebavedomím.

NazorMoj

Naco si jej to vesal na nos?vztah nie je o tom,ze ty druhej osobe budes uplne vsetko hovorit,ale hovoris podstatne veci pre terajsi vztah.naco vytahovat vec spred x rokov?znamena to,ze to nemas uzavrete v sebe.kludne si mohol ex spomenut ked uz prisla rec na nu ale neutralne bez detailov.inak cely prispevok posobi tak,ze si typ,co dava do vztahu vsetko a to samo o sebe zavana niecim nezdravym.pories si to, aby ti ostalo aj nieco pre sameho seba :) druhy clovek ta nikdy uplne nespasi.

je to

ona je asi aj celkovo ziarliva. a to, ze ti to vycita s polrocnym oneskorenim je divne. jedna debata na tu temu by mala stacit. nieco v nej asi hloda, ze si vlastne chcel tamtu a nie ju a z toho ma nejake komplexy. za normalnych okolnosti by mala citit tvoju lasku a zobrat tvoje vysvetlenie.
a ako hovori hned prvy, Hracc, skoda, ze si to vobec vypustil, ona tomu pripisuje obrovsku vahu.
uvidis, co s tym, neda sa nic radit.

Omen

Simon, vieš čo? Urob rázny krok a daruj jej slobodu! Popraj veľa šťastia a princa na koni. A vidíš, čo sa bude diať.

Tvoj jediný problém je, že ju ľúbiš. Ona tých problémov má viac. Jedným z nich je, že je nezrelá, nevyrovnaná. A buď rád, že to vyplávalo na povrch tak skoro, aj keď ťa to bolí. Svojím chovaním zabije tvoju lásku. A nielen to.

lifeisshort

Ona by si to mala v sebe urovnať. Ako sám píšeš, je to tvoja minulosť, nezmenis ju a ľudia sa bežne schádzajú a rozchádzajú, je to súčasť života. Podľa príspevku na mňa posobis úplne v pohode, vyrovnane ale asi táto nieje pre teba tá pravá, keď nedokáže prijať tvoju minulosť, a v podstate rieši totálnu maličkosť! Mať rád človeka znamená sa vysporiadať aj s jeho minulosťou, nech už je akákoľvek. Držím palce, a hlavne si uvedom, že tých pravých môže byť ešte niekoľko v tvojom živote. Ľudia sa schádzajú, rozchádzajú.... Učia jeden druhého, niečo ju naučíš a odíde, príde ďalšia ktorá zas naučí niečo teba a ty zistíš, že potrebuješ ísť v živote iným smerom ale bez nej...

Meridian

Každý vzťah sa vyvíja a niekam speje.Vždy sú momenty,kedy sa vzťah môže prehupnúť na inú úroveň.Po roku je to iné ako pri piatom stretnuti.Keď spolu ludia bývajú je to iné ako keď sa len stretávajú.Nebudem tu menovať príklady toho kedy je to iné ,lebo len vyjadrujem ,že ludia sa spoznávajú stále hlavne trâvia spolu viac času a tak očakávajú a chcú od vzťahu viac.a popritom jeden druhého popoťahujú hore ale aj dolu.....Ty si teraz po pol či po roku spoznal vlastnosť tvojej frajerky.Je to veľmi zâludný neduh kedy ona nevie prijať fakt ,že ak by si vtedy "uspel"tak by ťa možno nikdy nestretla.To je práveže na ďakovanie nie na výčitky!Každý nový vzťah je vlastne pokračovaním toho predošlého vo všetkých aspektoch.Veď pri tej predošlej si sa niečo naučil možno tolerancii,opatrnosti,možno aj variť hoci čo čo si ani neuvedomuješ a práve vďaka tomu čo bolo si taký aký si a ak niekto popiera alebo neprijíma okolnosti prostredníctvom ktorých si taký aký si ,tak ťa vlastne nerešpektuje aký si a tým pádom si ťa možno ani nezaslúži!
Sám vieš najlepšie či sa oplatí bojovať za jej lásku a či sa máš obávať,že o pol roka príde z ďalšou výhradou voči tebe....lebo ak chýba empatia porozumenie či iná vlastnosť tak navine nemusíš byť ty ,lebo tvoja nedokonalosť je len spúšťač pre
Test porozumenia alebo podnet na zmenu či vyplavenie neduhu.......

Zuna7

Obaja ste vystavení skúškam a netreba si nič vyčítať. Možno by ste si mali dať obaja odstup. Ju treba chápať, čakala na princa na bielom koni, ktorý bude patriť iba jej...Ty pôsobíš ako skvelý mladý muž, ktorého vec trápi, ktorý to chce riešiť. To by ocenila nejedna žena.
Ak si jej vysvetlil niekoľko krát, že ju ľúbiš, že si trpezlivý, časom to prinesie ovocie. Teraz sa musíš pozbierať. Urobil si čo si mohol.Teraz sa ukáž ako chlap - venuj sa práci, zostaň priateľský voči ostatným, buď stále mužom na pravom mieste - ukáž to hlavne sebe. Je pochopiteľné, že nechceš o ňu prísť - ale vravíš, že si urobil čo si mohol. Preto skús prijať aj túto možnosť. Čas to vyrieši za vás...

simon333

ďakujem za všetkým za reakcie. Píšte prosím aj ďalší, viac hláv, viac rozumu, chcem vidieť ako to berú bežní ľudia, ako to na nich pôsobí :)

Hracc - povedal som jej to síce po dvoch stretnutiach, ale v tej dobe sme sa už veľmi dobre poznali, naše názory, hodnoty, náš kamarátsky vzťah bol perfektný ešte pokým sme sa ani nestretli pretože sme to založili na úprimnom priateľstve. Povedať to neskôr by nič nevyriešilo, práve naopak by som sa cítil vinný, že som dačo tajil. Povedať to skoršie som nejak nemal za potreby keďže sme dovtedy netvorili pár. Ale ako píšem, ja som to nebral a neoznamoval ako tragédiu, proste iba ako fakt, čo sa mi v minulosti prihodilo a ešte raz prízvukujem - jej to začalo naplno vadiť až po necelom polroku a vedela to od druhého týždňa.

ahjaj - som to skúsil tisíckrát, môžem povedať čo chcem, jej pocity neovplyvním. To s tou pannou ona tak neberie, sex a zásnuby nemám porovnávať. Podľa jej názoru som mohol spať hoc aj s desiatimi babami a nevadilo by jej to, ale požiadať o ruku som mal iba jednu jedinú, tú, s ktorou chcem prežiť celý život...

tasty - ďakujem, tvoj príspevok mi trošku potvrdil to čo vo vnútri cítim, nechávam po sebe šliapať kvôli láske, ktorú ku nej cítim.

ahjaj

problöm s Tvojou minulosťou má ona a nie Ty.
Ak má ona na lepšieho, nech si ho má.
Ak žiarli, znova jej vysvetli situáciu, ako Ti ten predošlý vzťah nefungoval a šťastný si nebol.
Povedz jej, že s ňou by si vedel byť šťastný, keby Ti zakaždým nevyhadzovala na oči Tvoje zásnuby. Ona je panna? Keď nie, vyhoď je to na oči. A povedz, že aj ona už mala raz obsadené srdce, keď sa s niekým vyspala. A že si zaslúžiš lepšiu. Vtedy pocíti na vlastnej koži aké je to, ako sa k Tebe správa.