Nevydarené zásnuby spred 7rokov fatálne ovplyvňujú môj terajší vzťah /ako by ste to brali vy dámy?/

Príspevok v téme: Nevydarené zásnuby spred 7rokov fatálne ovplyvňujú môj terajší vzťah /ako by ste to brali vy dámy?/
simon333

Ahojte, pred siedmimi rokmi som požiadal vtedajšiu priateľku po 4 ročnom vzťahu o ruku a ona ma odmietla. Boli sme mladí a ona sa na to necítila a vravela mi to so slzami v očiach. Možno ma odmietla aj za to, že náš vzťah ideálny nebol a vedeli sme to obaja, snažil som sa proste nestratiť svoju prvú babu a slepo som ignoroval, že vo vzťahu šťastný nie som. Samozrejme sme sa potom rozišli a ja som na ňu okamžite zabudol, čo mi dalo jasne s odstupom času najavo, že som sa iba trápil a bol som šťastný ako to nakoniec dopadlo. Medzitým som mal viac príležitostí na nový vzťah, ale veľmi som sa do ničoho nehrnul, nechcel som aby zasa nejaká moja snaha vyšla nazmar a tak som bol opatrný a užíval si slobodu, aj keď som sa cítil osamelý.

Po 6rokoch som nadviazal na internete kontakt s novou známosťou, s ktorou som si dokonale rozumel, úplne som sa otvoril, bol som ku nej vo všetkom úprimný, bol som konečne sám sebou. Myslím si, že mám na ľudí nos a preto som videl, že áno, táto baba je pre mňa ako stvorená, je to moja spriaznená duša a tak sme sa po niekoľkomesačnom dopisovaní stali veľmi dobrými kamarátmi a po prvom stretnutí sme sa ihneď dali dokopy. Išiel som do toho naplno, venoval som jej všetok čas a energiu, všetku lásku a cítil som, že je to tá pravá. Všetko bolo úžasné, zažíval som pocity, aké som nikdy predtým nezažil, konečne som sa cítil milovaný, bol to najdokonalejší polrok, aký by som si ani nevysníval. Všetko po čom som túžil som v tom vzťahu dostával a nevidel som dôvod na to, aby to niekedy skončilo.

Po dvoch stretnutiach som novej priateľke spomenul aj moje zásnuby, absolútne som s tým nemal problém a v tej dobe to vyzeralo, že ani ona. Svoj bývalý vzťah som mal vyriešený, všetko uzavreté a na bývalú som nepomyslel ako bol rok dlhý, proste bol som pripravený na nový vzťah naplno a chcel som všetko odovzdať mojej novej priateľke. To, ako s odstupom času zobrala fakt, že som už chcel byť mužom pre nejakú babu ma odzbrojil. Najprv o tom vôbec nehovorila a po polroku to začala vyťahovať čoraz častejšie a začali sme sa o tom neustále hádať. Priateľka sa cíti menejcenná, ona chcela vždy svadbu, vždy túžila prijať od muža také gesto v podobe zásnub, ale odo mňa ho už nechce, ja som pre ňu už použitý, už som to chcel s inou.

Najprv som to absolútne nechápal a myslel som si, že ju to prejde. Čoskoro som však pochopil, že neprejde a vychádza to z jej vnútra, cíti sa ponížená, zronená, sklamaná... Myslím si, že je absolútne normálne, že sa ľudia dávajú dokopy a rozchádzajú, zásnuby na tom nič nemenia, navyše vlastne ani neprebehli. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí už boli zasnúbení a žena prstienok proste vrátila a rozišli sa a každý si potom našiel nového partnera a časom aj manžela/manželku. Každý, koho som sa na to pýtal dal za pravdu mne, že nechápe jej počínanie, že musí byť veľmi citlivá a aj keď to babu zraniť môže, tak to nemôže byť prekážka v tom aby vzťah pokračoval ďalej...

Preto teraz zažívame vákuum, vypäté obdobie kedy ja počúvam, ako má ona na viac, na lepšieho ako som ja, pretože ten imaginárny dokonalý jej dá všetko a ja jej to dať už neviem. Som bezmocný, frustrovaný....minulosť už žiaľ zmeniť neviem. Neskutočne ju milujem a nechcem o ňu prísť.

Čo si o tom prosím myslíte?

Omen

Simon, "nevydarené zásnuby spred 7rokov fatálne ovplyvňujú môj terajší vzťah" ???
Nie, nie, nie!!! Veľký omyl! Ja ti hovorím, že toto tvoj vzťah neovplyvňuje.
Naopak, to, čo tvoj vzťah ovplyvňuje, sú psychické problémy, ktoré má tvoja priateľka. Je psychicky labilná, manipulatívna, nezrelá, nevyrovnaná...
Ďakuj Bohu, že sa nedokázala dlhšie pretvarovať, že po pár mesiacoch zložila svoju masku.

Viem, že moje slová sa ti budú ťažko čítať, ale, žiaľ, inej rady ako ROZCHOD nemám pre teba. Urobíš tak službu sebe, aj jej. A čím skôr tak spravíš, tým lepšie pre teba. Lebo si to LEN ty, kto ľúbi a lásku dáva. A budeš to zasa a opäť ty, kto bude musieť znášať následky, kto bude zranený, komu bude srdce krvácať...

Ty si spravil jednu jedinú chybu, a to, že si sa do nej zamiloval. Aj keď srdcu nerozkážeš, aj keď to nie je chyba. Do svojho vzťahu dávaš všetko, celé svoje srdce, dušu... A čo sa ti vracia? Toto si zaslúžiš? Toto ti stačí? Takto si spokojný? Ak áno, tak len v tom pokračuj. Je to na tebe. Poviem ti však, že váš vzťah dlhú trvácnosť nemá, on skončí. Raz. Až budeš vyčerpaný, až budeš na samom samučičkom dne. Vidím to tak, že nie ona, ale ty si ten, kto si zaslúži niečo lepšie, niečo viac...

Angelika3

Naozaj veľmi žiarli, porovnáva to, že na bývalú si bol ochotný čakať so sexom až do svadby, no na ňu nie, čo ju akoby znehodnocuje v jej vlastných očiach a bývalku robí jedinečnou. Vieš, možno uvažuje, že máš v hlave nejaké predstavy, aké by to bolo s bývalou, keďže si to nezažil a nezažiješ, kdežto túto terajšiu si už dostal so všetkým čo k tomu patrí a tak niet ďalej čím prekvapiť.
Ako ofenzívu používa frázy o tom, ako iba s ňou mohol byť každý šťastný a úvahy o tom, či si pre ňu vôbec dosť dobrý, účelom takých rečí možno je, aby si aj ty žiarlil na ňu.
Chlapče, ak táto babenka nezmení postoj, tak ťa s ňou bude postupne čakať peklo.

simon333

BJ_2 ďakujem za podporu a pochopenie.

Ja som bol oldschool a už nie som, zmenil som sa. Je však subjektívne ako som sa zmenil... V očiach bývalej a jej viery by to bolo k horšiemu a v očiach terajšej som sa zmenil k lepšiemu lebo vediem konečne normálny život. Navyše som prišiel na to, že pokiaľ človek sex nikdy nezažil, strašne po tom baží a často nad tým premýšľa a predstavuje si to, zatiaľčo keď spozná partnerku úplne, absolútne, vie si oveľa viac užívať aj romantické chvíle v objatí a nezvrháva všetko len na to jedno. Sex podľa mňa nie je meradlom lásky. To, že s jednou vydržíš dlho bez sexu a s druhou to skúsiš po krátkej dobe neindikuje veľkosť, alebo malosť lásky ku jednej či ku druhej.

BJ_2

Simon - nemam cas to citat, precital som len prvu slohu, o tom panictve. Tak u mna mas respekt a obdiv za to. Ja som oldschool. Vidim, ze ti ide skutocne o lasku. Tak tu ma tvoja polovicka este dokonca panica, ktoremu nevysiel vztah, a chce ho poslat k vode,kvoli tomu, ze poziadal o ruku svoju byvalu. Mne pride, ze 19 rocna baba je este nevyzreta, v tejto dobe su baby dost blbe (dufam ze sa ta to nedotkne, ale je to tak, mudrsot im chyba. Inak by im nekrachovalo 99% vztahov, a prave aj tento tvoj je ukazka, ze teda moc mudra nieje).
Za mna, proste je to riskantne, porozpravajte sa, ste dost mladi, ale tak mozno ti po roku povie ze to nevie prekonat a je konec. Ale inak, ako vie, ze by jej nevadilo, ze by si mal sex predtym, aj s 10 napriklad, ked jej vadi toto? Toto mi pride tiez, ze sama nevie, ci by jej to nevadilo, povedala to len tak, na zahoverenie (myslim si, ze ked jej vadi toto, ze si poziadal o ruku predoslu, tak sex by jej vadil duplom... lebo si dava zalezat na take romaniky, romantiku, a ma to cele vysnene). Skoda ze to nema cas citat, mam vela prispevok precitat aj dalsie veci co robit, a to je dlhe. Tak snad som ti poradil aspon trochu a drz sa.

petroneta

myslím, že od 19 ročného mladého človeka nemožno očakávať, aby bol zrelý. V porovnaní s Tebou je menej zrelá, preto si necení Tvoje klady, ani Tvoju úprimnosť, navyše miesto toho, aby bola rada, aký pekný vzťah môžete mať, je plná pochybností a vytvára si neexistujúce problémy. Dôvodom je jej nižšie sebavedomie, keďže v dvoch predchádzajúcich vzťahoch ju chalani opustili, tak asi nemôže veriť, že tu má všetky predpoklady na to, aby bola šťastná. Že svoju minulosť nemá doriešenú, poznať aj podľa toho, že svojích bývalých veľa spomína. Nemala by mať na to dôvod.
To, čo sama najviac potrebuje, je čas. Čas dozrieť a pochopiť, že Vám patrí všetka prítomnosť a záleží od Vás dvoch, či aj budúcnosť, teda aj od jej správania.

indivisible

si az privelmi otvoreny, nemusis kazdu myslienku vyslovit, aj tam je tvoja chyba. sex som nepochopila, ci mate, ci nie. mal si jej povedat, ze zasnuby si chcel kvoli sexu, ktory si chcel, ved to je ochopitelne. nepaci sa mi jej postoj a reci, vyzera, ze chce niekoho ineho.

simon333

Opätovne ďakujem všetkým zapojeným do diskusie za postrehy, názory, pohľady. Každý komentár mi niečo môže priniesť a preto som vyzval všetkých, aby sa podelili o svoje pocity z mojej situácie - preto som napísal 'viac hláv, viac rozumu' - už čo si z toho zoberiem konkrétne ja je len na mne, no zaujíma ma postoj ľudí.

BJ_2 aj ostatní, rád dovysvetlím tému sex v jej aj v mojom ponímaní. Nechcel som to písať hneď v úvodnom príspevku nakoľko by sa to celé mohlo zvrtnúť iba týmto smerom vďaka istým skutočnostiam a to som nechcel. Rád by som aj upresnil môj vek /čoskoro 26/ a priateľkin vek /19/, ten som tiež nechcel uvádzať v pôvodnom príspevku keďže poznám, akí vedia byť ľudia v posudzovaní a predsudkoch prirýchli. Mladý vek nemusí vždy indikovať nezrelosť a práve spoločný svetonázor s priateľkou v rozličných témach ma utvrdil už dávno v tom, že to nie je hovorovo 'decko'. Ja som svoj prvý vzťah absolvoval bez sexu, prišiel som teda do druhého vzťahu ako panic nech to znie akokoľvek divne po viac ako 4 ročnom vzťahu. Bol som vtedy iný človek, mal som silne veriacu priateľku a proste sme si povedali, že sa nemáme kam ponáhľať a dohodli sme sa, že isté medze neprekročíme. Nevravím, že to bolo ľahké, ale zvládli sme to a keď sme sa rozišli, tento fakt, že som to ešte nedal žiadnej babe som bral ako svoju výhodu, bol som na to hrdý. Avšak bolo to celé nezdravé, tak trošku na hlavu naťahovať nenaťahovateľné a potom človek fakt len rozmýšľa nad sexom, ako a za akých okolností by mohol nastať a potom možno spraví aj takú hlúposť, akou bolo to moje požiadanie o ruku. Takže som v tomto zmenil po rozchode názor a v ďalšom vzťahu som sa nechystal obmedzovať. Predsa len, chlap to potrebuje určite viac a údajne neexistuje chlap, ktorý sex nechce, len chlap, ktorý nemá príležitosť. Počas 6ročnej pauzy, keď som nikoho nemal som sex nevyhľadával ani len na užitie ako to mnohí v tejto dobe robia, pre mňa je to takmer posvätná vec patriaca do vzťahu, akt lásky, musí tam byť jednoducho láska. Preto som čakal, avšak s príchodom novej priateľky som už nemal na čo čakať. Takže dokonca aj túto svoju stránku som odovzdal iba jej ako prvej, no aj toto ona otočila proti mne. Tvrdí, že sex je čisto na uspokojenie pudov a to som mohol dať hociktorej, no požiadanie o ruku je rozhodnutie na celý život. Pre ňu je to moje choré absentovanie v sexe v prvom vzťahu smiešne. Zobrala to ako ďalší tromf, že som bývalku musel veľmi milovať keď som dokázal tak ukrutne dlho čakať a na ňu som nečakal ani len tri mesiace. Dokonca chce, aby som držal aj s ňou tak dlho bez sexu /napr. 5rokov/, aby som vydržal ešte dlhšie a dokázal jej tak moju lásku - to je choré vydieranie. Takže len toľko na dokreslenie absurdity vzťahu.

Moje panictvo pre ňu nemalo cenu, vysmiala sa mi za to, z čoho som bol pár dní sklamaný pretože viem, že mnohé by to ocenili. Teraz sa to dostalo do fázy, že spolu nespávame, logicky, ale príde mi to skôr ako pomsta aj keď ona tvrdí opak - je to však absolútne irelevantné riešiť, treba riešiť problémy z druhého konca a príčinou všetkého sú jednoducho tie moje zásnuby. Keď sa TO vyrieši, bude to fajn určite aj v posteli a nebudem sa nikomu musieť prosiť, o to fakt nestojím.

Spomeniem napríklad aj to, že mi niekedy v zlosti povie/napíše, že keby to o mojich zásnubách vedela skôr, nikdy by nedopustila, aby sme sa dali dokopy, prípadne to, že ľutuje deň, kedy sme si prvýkrát napísali a podobne - no to nie je zrovna to, čo chce čítať človek od milovanej osoby.

Niekedy mi povie aj to, že ma miluje takého, aký som teraz, že som úžasný, ale nenávidí moje minulé ja, moju minulosť - to tiež padne 'perfetkne', total prijatie druhého.

Ona mala za sebou dva vzťahy a obaja chalani ju nechali. Často mi o nich hovorí, mne to nejak nevadí, aj keď niekedy dosť porovnáva a vraví "keby toto", "keby hento" a podobné reči, tak sme mohli byť spolu šťastní atď. Príde mi to, že ona nemá doriešenú minulosť a vyvršuje sa na mne. Jej obrovské ego jej nedovoľuje, aby bola s niekým ako som ja a dáva mi to pocítiť. Povedala mi také veci, že jednoducho chalani, ktorí s ňou boli už lepšiu babu nenájdu, ona im zmenila život a bola pre nich najlepšie, čo ich postretlo. Príde mi to teda, že nejaký komplex so sebavedomím je príčinou jej problémov a vracia jej to jednoducho karma, inak si to vysvetliť neviem.

Ešte sa vyjadrím ku komentárom, ktoré ma nabádali, že som mal túto skutočnosť v minulosti pred priateľkou zamlčať. Vravím partnerovi všetko, partner nie je ten, ktorému treba vravieť iba pekné veci. Rozpitvávať to možno nebolo treba, ale to som samovoľne ani nerobil, to skôr keď sa pýtala, úprimne som odpovedal - veľmi sa v tom vŕtala až ju to začalo ničiť. Navyše o mojich zásnubách vie zopár ľudí z rodiny, ako by to asi vypálilo, keby som takúto vec zamlčiaval schválne a dozvedela by sa to od niekoho iného? Samozrejme, nebol to dôvod, prečo som jej to povedal, ale myslím si, že človek, s ktorým chcem byť by mal takéto veci vedieť len preto, aby vedel čím som si prešiel.

Ďalší podnet diskutujúcej bol, aby som sa jej priznal, že mi to vadí a prediskutoval som to s ňou :) Samozrejme vie, že mi to vadí a diskutujeme o tom v poslednej dobe asi až príliš. Navyše ja pred ňou nič netajím, takže som jej poslal link aj sem, že som prispel založením tejto témy, veď nech vie a pozrie si názory ostatných.

BJ_2

Simon333 - V dnesnej dobe uz neplati viac hlav viac rozumu. Skor naopak. Vidno to aj na knihkupectvach, plni sa to tam brakmi. Cim viac ludi pise v tejto dobe, tym je tazsie najst dobru knihu. Dnes plati, vyber si mudreho radcu, inak zle dopadnes.

Inak co sa tyka tvojho vztahu, tak je to velmi divne, ze sex jej nevadi a toto ano. Skor by to babe mohlo vadit naopak, ze chce neposkrvneneho. Teda panica. Ale toto, co mas ty, s tym som sa este nestretol. Lebo poziadat babu o ruku, je uplne ciste. Ako aj po duchovnej stranke. A dostat kosom, ved to sa stava... jednoznacne nejaky komplex/syndrom divy, ze to ma vysnene tak od princa, ako tu niekto pisal, ze ona je ta jedina. Ale v tom pripade, ved toto poziadanie o ruku sa vo vztahu deje casto, hlavne ak ma niekto nejake byvale. A keby ze je niekto zasnubeny/rozvedeny, tak jej to asi vadi tiez? V tom pripade, by si mala najst panica. Myslim si. Takeho, co nemal ziaden vztah. Lebo co urobi potom zo vztahom, ked o dalsom , co mal 2 baby napriklad a chodil s nimi len rok, a zase zisti, ze uz poziadal nejaku o ruku? Je to chore. Musi ist o nejaku poruchu. Lebo vezmi si, ze keby hladala v inzerate, a toto co robi je dolezite, kedze od toho zavisi vsetko, by musela napisat : "Hladam muza, co este nepoziadal zenu o ruku, mohol mat kolko chce vztahov, a aj sexu s hocikolko zenami, ale nesmel ziadnu poziadat o ruku". Vsak, aka blbost? Z toho vidno, ze je to nejaka choroba dusevneho charakteru, co ma ona. Lebo vlastne poskrvrnenmu sancu dava, ale takemu, co poziadal nejaku o ruku uz nie. A ten inzerat vyzera zjavne blbo. Takisto, nejaky klamar, co to uz urobil a len jej to nepovedal, by mal vyhodu... proste by jej to nepovedal, len ze uz babu mal ale nevyslo to.
Ja ti navrhujem, ze musis najst odvahu a povedat jej to, ze ti to vadi, lebo takto sa budes trapit, prides o cas, a ak to ona neprekona, ukonci vztah. Nenatahuj to. Povedaz jej to, porozpravajte sa o tom, ale netlac na tu. Kludne to potom potiahnite aj dalsi rok, mozno to zmizne. Bola by skoda kvoli tomu rozbit vztah. Len to nenechavaj tak, ze ona to stale vytahuje, a ty nic nehovoris.
A inak, keby nakoniec doslo k rozchodu, tak by si mala hladat panica, a este dokonca takeho, co nikdy nemal babu. Lebo toto je nefer co robi, ze ak mal vztah a poziadal o ruku, uz nemoze s nou nic mat. Cize mala by hladat takeho co je pre nu prvy, takto to je nefer, co robi, ked to neskor vytiahne vo vztahu.