Ahojte, obraciam sa na vás sem lebo hutam už dlhšie nad jedným problémom, ktorý mám. Mám vyrážky na hrudi, tvári a trocha chrbát, časom sa to zlepšuje a zhoršuje. Problémy so spánkom, som blondína a na vnútornej strane stehien, pod pupkom a trocha na prsiach mi začali rásť tmavé chĺpky (už asi dlhšie to mám, asi tak rok). Lekár mi odmieta robiť hormonalny obraz. Tvrdí, že hormóny to nebudú, lebo mám pravidelnú menštruáciu. Tak ja neviem.. menštruáciu mám naozaj pravidelnú, ale bolestivejsiu ako kedysi. O čo by mohlo ísť?
Hormony?
Riesenie problemu "zmen lekara" prestava fungovat, este aj vo vacsich mestach.
ohľadne vyrážok odporúčam kožného lekára, aj keď majú byť hormonálneho pôvodu.
Tie chĺpky sú tak zreteľné, že je nutné ich riešiť? Je to aj vekom, niekedy sú hormóny silnejšie, inokedy v inom období života silnejšie. Rovnako aj menštruácia. Žena ju má takmer 35-40 rokov každý mesiac, jasné, že nie je vždy rovnaká.
Nie som z BA, som z pomerne malého mesta, tu sa obvodaci delia podľa regiónu a gynekológ je dokopy len jeden. Ja už som s tým bola aj za obvodnou a ona vieš čo mi povedala? Že vyrážky sú lokálny problém a chĺpky sa jej nezdajú až "také hrozné".. akože čo. Poslala ma zase na každý problém inam. Navyše vždy tak týždeň, dva pred menštruáciou mám nutkanie na mocenie, aj to som im vravela a oni len že choďte si urologovi. Tam som bola už 3x a nič mi nie je. Stále riešia len jeden problém jednotlivo a nie ako celok..
Toto nemysli ten lekar vazne! Vies preco ti ich neda robit? Lebo su drahe. Mas priznaky hormonalnej poruchy, aj ked nie som lekar, ale zene bezne vela chlpov nerastie. Zmen lekara alebo sa obrat na svoju poistovnu s tym, ze mas podozrenie, ze ti tvoj lekar nechce kvoli financnej narocnosti poskytnut vysetrenie. Mala by si navstivit endokrinologa, nech ti ho dohodia oni zo svojej databazy. Pripadne ak si v Blave, viem ti to vybavit sukromne, ale s tym, ze si to zaplatis ako samoplatca.