Tehotenska depresia?

Príspevok v téme: Tehotenska depresia?
Misickaa44

Dobry den,
dozvedela som sa , ze som v 5tt..s partnerom sme sice babo planovali ale cakala som, ze to bude trvat dlhsie. No v podstate to u nas bolo hned. Teraz mam pocity, ktore neviem preco mam. Mam strach, neistotu, myslienky na potrat. Mozu tieto myslienky suvisiet s hormonami ?
Mate niektora podobne skusenosti? co pomohlo?
dakujem

Irenn-a31

...Samozrejme, ze tieto stavy suvisia s hormonmi...Ak mas z toho zle pocity, tak radsej zajdi za doktorom alebo psychologom s ktorym sa o tom porozpravas...

Misickaa44

Dakujem za vsetky podporne slova od Vas..
Dost casto placem, zrazu sa zamyslam nad tym ako sa mi/nam uplne zmeni zivot a zrazu citim, ako keby som na to nebola este pripravena..je to zvlastne, lebo dieta som chcela..inak by sme sa nesnazili..

Simi31

My sme sa snažili tri roky. Pri prvom som potratila, teraz som takmer v 8.tt a tiež sa mi strieda radosť so strachom a neistotou.
Neboj, je to úplne normálne. Je to obrovský tlak na organizmus i psychiku.
Neboj, dáme to ! ;)

GOING

Misickaa44 ,
je to záťaž pre organizmus, fyzické telo a logicky aj psychiku.
Každý je inak citlivý má rôznu povahu a inak to znáša.
Má na to vplyv aj Vaše prostredie. Malo by byť harmonické lebo vonkajšie/vzťahové prostredie ovplyvňuje aj chemické reakcie v organizme.

Ak nie je pohoda, chodievajte veľa do prírody, spievajte dieťatku,
rozprávajte sa s ním. Je Vašou súčasťou, všetky informácie a pocity vníma. Každá aj negatívna myšlieka voči dieťatku generovaná /vysielaná matkou je vnímaná a zakotvená dieťaťom, ktorá môže spustiť po narodení dieťaťa, reakciu voči okoliu aj matke.

ahjaj

ahoj, obdobne psychicky zle som znášala prvé tri-štyri mesiace tehotenstva aj ja pri oboch deťoch. Ešteže som dosť veľa spala. Pritom som na depresiu nemala žiadny dôvod. Môže to byť hormónmi, pretože tie spôsobujú aj ospalosť a zvýšenú únavu, tým pádom potom aj menej energie, a pohybu... mala som pocit, že okrem toho, že som tehotná, som nič zmysluplné neurobila, a že nie je isté, či tá gravidita vydrží a podobne.
Skús čítať niečo milé a pekné, alebo si pozrieť nejaký dobrý film, niečo čo Ťa trochu povzbudí. Tie nálady budú aj tak viac premenlivé, ako keď tehotná nie si.

Bubliii

Tomu strachu a neistote plne chapem. Hlavne ak si tehotna 1x. Je to predsa len zmena a trva nejaky cas, kym to cele akceptujes, prijmes to svojho zivota a zacnes sa aj "citit" ako tehotna (vlastna skusenost). Takze podla mna to ziadna depresia nie je, ale hormony. Ina vec su tie druhe myslienky, ako si pisala. Obavas sa samovolneho potratu alebo uvazujes nad potratom? (mozno blba otazka kedze pises ze dieta chcete, ale z tvojho prispevku to tak nevyznieva).
Kazdopadne stresy ti neprospievaju. Porad sa s lekarom, co dalej a uvidis.

Psychoo

Citala si o tej zene z Jaroviec, ze? Ak nie pogoogli si, su toho plne spravy a ty okamzite hladaj psychiatra, to nie je sranda, ze mas taketo myslienky!