antikoncepcia naplaste

Príspevok v téme: antikoncepcia naplaste
NIcolka987

Ahojte,
máte niekto skúsenosti s používaním antikoncepčných náplastí? Nemôžem už tabletky kvôli problémom s trávením, rozmýšľala som aj o krúžku Nuvaring ale to sa zas priateľovi nepozdáva.
Neodliepa sa tá náplasť? a či sa z nej aj priberá. A cenovo? neviem sa dopátrať koľko stojí balenie na mesiac. Ďakujem za odpoveď :)

sarita2612

Dobrý deň, v prípade, že máte 15-19 rokov by som vás chcela požiadať o vyplnenie tohto dotazníka. Je to dotazník o antikoncepcii, ktorý je súčasťou mojej seminárnej práce. Za každú odpoveď budem vďačná.
Link:
docs.google.com

Bubliii

No moja mama a sestra brali v rovnakom case Triregol - tabletkovu HAK a ich vyslo 12e balenie na 3 mesiace, takze tie tabletky boli lacnejsie. Ale toto je podla mna zas pohodlnejsie. Pokial si tu naplast omylom nestrhnes tak, ze o tom nevies, nevidim dovod preco by to nemalo byt spolahlive. Co si neviem predstavit, lebo drzia dobre cely tyzden. Ono ostatne ziadna HAK nie je 100% záruky ze neotehotnie zena.. vzdy len 99%.
Neviem, kolko je teraz produktov na trhu, ako som pisala, ja som ju brala 8 rokov dozadu. Lekar by ti mal k tomu povedat viac, informuj sa unho.

Nicolka987

dakujem za odpovede :)
myslim ze to ma aj vyhodu nemysliet kazdy den na tabletku , len si vymenit naplast. zatial co som sa docitala to vidim pozitivne aj ke ano kazde telo je ine, moze boliet hlava alebo nieco
nevedela som ze teraz v akej cene sa pohybuje, ci je to porovnatelne s tabletkami.
Na trhu je len ten jeden druh Evra?

simcika

No ja tymto veciam neverim ani naplastiam ani kruzkom ani podkoznym implantatom nie pre mna su najdvoveryhodnejsie tabletky alebo vnutromaternicove teliesko teliesko mam na 5 rokov stalo to cca 100 eur da sa to dat aj zene ktora nema deti

Bubliii

Ahoj, ja som brala, sice je to uz 8 rokov dozadu, ale hadam ti moje info pomoze.
Brala som naplaste Evra, balenie na mesiac ma vyslo na 12e. V baleni su 3 naplaste - kazdy tyzden si das jednu a 4.tyzden nie, vtedy mas menstruaciu. Nepribrala som vobec, ani som nemala ziadne problemy, brala som ich asi 1,5 roka. Nemusela mi ani brat krv sestricka na pecenove testy, lebo tam sa traviaca sustava obchadza a hormony ti idu cez kozu. Normalne som sa s tym sprchovala, kupala na kupalisku.. ziadne problemy. Mozu sa lepit len na zadok, podbrusko, rameno a lopatku (myslim, tam som si ju nedavala). Tie miesta som striedala, najradsej som to mala skryte pod spodnou bieliznou lebo ked som ju nosila na ramene, vsetci si mysleli ze mam nikotinovu naplast :D ak by si mala este nejake otazky tak sa pytaj