Hypoteka a zivot s nou

Bubliii

Klik, nie som sice zo Zahoria ale najistejsie bude ked si nahodis bud Profesiu, alebo istp, zadas pracu co chces robit a lokalitu. Malo by ti vyhodit vhodne alebo aspon pribuzne pozicie a plat, da sa nastavit aj agent a posielat si ponuky emailom. Takto ziskas aspon priblizny prehlad. Ale ak napr podnikate tak je to ine..

Klik123

Moze sa niekto vzit do mojej situacie..?Mam v plane prist na SK po 15 rokoch.Je to nejaka doba.Vie ma niekto nasmerovat v otazke lokality?Ok,rozumiem,ze vsetko sa toci v BA.Ale su aj ine lokality?Ma niekto skusenosti co sa tyka prace napriklad na Zahori?Vdaka za kazdu odpoved.

Bubliii

Prijem spolu mame asi 1600e v cistom, z toho splatky su vyse 300, skor 350, a este sa plati najom 150e, internet, poistenie domacnosti a hypoteky, ked to cele zratam tak cca cely moj plat teda tych 600e sa vrazi len do bytu.

Klik123

Pre Bubliii.Ak to nie je tajomstvo,aky mate prijem spolu?Kolko z toho “zozerie” hypo?Je to len pre nasu predstavu.

mate59

Veľmi záleží cena od toho,či je to v meste alebo dedine príp. ako ďaleko od Bratislavy.Videl som domky typu bungalov za 130 000.Radšej novostavbu ako prerábať dom.Ak budete žiadať banku o pôžičku bude chcieť po vás,aby ste mali trvalé zamestnanie dostatočný príjem a min. 20 %hodnoty nehnuteľnosti uhradiť z vašich úspor.Na Slovensku je to tak,platy o ničom a pritom všetko drahé.

Klik123

Len sa divim tym cenam na SK..Tie nehnutelnosti su sakra drahe..Normalka je vidiet inzerat za dom okolo 170 000 i viac..To vsetci si na SK na manazerakych postoch???

Klik123

Mame v plane smer Zahorie,nejakych 50 000 mame nasetrene,ale urcite to bez hypo nepojde.A radi by sme domcek,ktory by sa dal obyvat ihned,nejake veci dokoncit sa da aj “za pochodu”.Dakujem za reakciu.

Bubliii

Ono zavisi kde ides kupovat a v akom stave ides kupovat.. my mame obycajny 3i a hypoteku na 100tisic na 30 rokov. Zial, ceny bytov v mojej obci su velmi drahe a dole nepojdu. Ale to sme brali cerstvo prerobeny a zariadeny. Neprerobeny a bez zariadenia by vysiel samozrejme lacnejsie.
Najlepsie by bolo kupit si pozemok za hotove a stavat a hypoteke sa radsej vyhnut. Ale ak sa chcete rovno uz stahovat, jednoducho si pozri cez hocaku stranku RK alebo aj bazos kolko cca stoja nehnutelnosti v lokalite, kde chces byvat. Ak by si si vzala na dolozenie 10-20tisic to urcite splatis rychlejsie ako my tu nasu :D A viem, ze su dediny kde za 20tisic kupis cely dom.

Klik123

To nam
Je jasne,ale uz neplanujeme zostat v zahranici dlho,nejaku hotovost mame,ale na kupu domu to nebude,tak budeme riesit hypo.Ale vdaka za reakciu??