Ahojte, odmietli ste už niekedy prácu nadčas? Aké to malo pre vás následky? Nám nariadil šéf prácu nadčas cez týždeň aj cez víkend niekoľko týždňov...problémom je že som veľmi chorľavá...a stále nie som doliečená..bojím sa, že takéto niečo mi opäť podlomí zdravie...chcela by som sa dohodnúť na menšom množštve nadčasových hodín....čo by ste robili na mojom mieste? Som trochu zúfalá aj zo zdrav. stavu aj z tejto situácie..moji kolegovia to prijali tak mi hrozí že budem čierna ovca jediná..
odmietli ste už nadčasy?
podla mna ked sa clovek na to neciti tak moze takuto vec odmietnut
- ty máš práve odmietnuť to, takže neriešila by som to, netrápila by som sa tým -
do nadcasov ta nutit nemoze, ani vyhodit ta za to nemoze ked odmietnes ale myslim, ze to potom bude zohladnovat napriklad ked si budes pytat dovolenku a tak
Samozrejme, že by som to spravila a dohodla sa s ním. Veď predsa nikde nie je napísané, že ty musíš ťahať aj nadčasy!
informuj šéfa o zdravotných problémoch a odmietni nadčasy, odvolávajúc sa na ne. Neviem, ako dlho tam pracuješ, a či Ti tým niečo hrozí.
a nikdy si kvôli tomu nemal problémy? ja v práci nechcem byť navyše vôbec...len...bojím sa kvôli zdraviu....a nechcem odmienuť nadčas len ho trochu znížiť...