Čo hovoriť človeku s ktorým ste sa stretli prvýkrát ?

Príspevok v téme: Čo hovoriť človeku s ktorým ste sa stretli prvýkrát ?
Natinati

Ahojte, chcem sa s vami poradit o tom ako vnímate zoznamovanie s novými ľudmi. Ja s tym mam osobne problem a ak sa mám rozprávať s niekym po prvýkrát mám z toho strach. Neviem čo hovoriť niekomu koho nepoznám, dajme tomu novej spolužiačke alebo kolegovi v práci. Ako rozvinúť rozhovor ? Navyše ak sa Vám niekto páči?Zažívate to aj vy? Ako to riešite ?

Hnedovlaska8

TREBA IST NA TO OPATRNE A PYTAT SA SKOR TAKE VSEOBECNE OTAZKY. NAPR. KDE STUDOVALA, KOLKO MA SURODENCOV A PODOBNE. A POTOM UZ UVIDIS AKO BUDE TEN CLOVEK REAGOVAT

Kikirik

Vobec neodporucam to co pise Petroneta. Takyto ludia su najotravnejsi a zbytocne vtieravi a osobne sa im vzdy vyhnem.

petroneta

ale to budeš mať maximálne raz. Ak Ti vidí niekto na tvári, že chceš mať pokoj, a odpovedáš len zo slušnosti, nabudúce sa len pozdraví a nič viac. Okrem toho, zo samotného postoja toho ktorého suseda sa dá zistiť, či má záujem o rozhovor, alebo nie. Keď sa ponáhľam do práce, tiež nemám rada zbytočné reči. Na druhej strane keď mi suseda zaklope cez víkend, či by som jej nepožičala kuchynskú váhu, tak to by si netrúfala, kebyže nie sme zadobre, a potom mi aj koláčik prinesie, nie že by som si neupiekla sama, ale keď bývam inak sama, deti odrastené a priateľ iba cez víkendy, tak mi dobre padne prehodiť si s niekým občas pár slov.

dobreuz

So susedmi sa jedine pozdravím, veď načo viac, nemám si čo s nimi povedať a na ulici neoslovím úplne cudzieho človeka, veď to je odveci. A keď už raz budem chodiť do práce tak tam budem chodiť za účelom roboty a zarábania peňazí a nie za účelom diskutovania, takže tak... Proste zbytočne oslovovať cudzích... Aj tak v robote asi nikoho normálneho sa nedá spoznať... Samý závistlivec alebo zakomplexovanec... Aspoň tu na SR.

petroneta

začínam susedmi. Ako prvá lekcia, ak to treba učiť. Pozdravím sa, a spýtam sa, či z nákupu tak nabalený a pod. Ak je tam malé dieťa, prihovorím sa, či učiteľky v škôlke poslúchajú,a či si vie poobede po toľkých hrách oddýchnuť, keď je školák, či má rado v škole čítanie. Ak majú psa, spýtam sa, koľko rokov má pes. Ak študent, či takto neskoro končila škola a pod. Rovnako mňa sa podobne pýtajú.