Túžba po tehotenstve-sú to hormóny alebo vek ?

Príspevok v téme: Túžba po tehotenstve-sú to hormóny alebo vek ?
DominikaBiel223

Ahojte, dobry den. Mam 24 rokov, aj priatel, sme spolu 5 rokov. ( Pre istotu, na zaciatok zdoraznim, aby ste sa do mna nepustali ze som mlada a len sa mi pacia babatka a oblecenie pre ne, ako som videla vo fórach na tuto temu, ze obaja študujeme, mame dobre platenu pracu, a bývame spolu uz par rokov v byte po jeho rodicoch) Mala som vzdy nepravidelný menzes, HAK som brat nechcela. Teraz za posledne mesiace sa mi upravil a spolu s tym prisla taka tazko opísateľné tuzba po rodine. Vzdy som chcela rodinu , ale som si hovorila ze mam cas, co aj teraz mam...:). Len ma to v myšlienkach dost prenasleduje. Dr mi na preventivke povedala ze mam zvyseny jeden hormón , co s tym moze suvisiet, pretoze (kedysi viac ako dnes) mali v mojom veku zeny uz deti. Povedala ze mam konat ako to citim, ze som v NAJ veku, a vzhľadom na moje zdravie (problemy s tlakom, alergie, oslabená imunita, caste zapaly ) by odporúčala do veku 28 mat dieta. Priatel by dietatko prijal keby sa to stane, túži po rodine velmi. No nechcem to silit, a pocuvat moje pocity, aj ked vlastne vzdy konam podla intuicie.. :D
prosim, stretli ste sa s tym niekto ?

Janamicha123

Tuzba po tehotenstve je asi normalny zensky jav, ktory prichádza v urcitom veku. Kazda tuzime po rodine. Samozrejme maju na to nejaky vplyv aj tie hormony.

ahjaj

žije vo vzťahu s priateľom. Je to jej vec, či si želá mať dieťa ako slobodná matka alebo v manželstve tak, že sa bude volať rovnako ako jej dieťa. Aj ona rozhoduje o tom, či sa ako matka zaslúži volať rovnako ako jej dieťa.
Takže ak sa ma spýta niekto na názor, či dieťa v manželstve alebo nie, odpoviem, v manželstve. Ale tu taká otázka nepadla.
Ak je tento názor podľa Teba náboženským fanatizmom, tak je demokracia a máš právo mať vlastný názor aj ohľadne náboženského fanatizmu, aj na prezidenta aj na všetko okolo. :-)

Satan

Ahjaj- uz som sa zlakla ze jej povies ze nemoze mat deti pretoze nie je v manzelstve :DD zda sa mi ze uz si mensia krestanska fanaticka ako ked si sem zacala chodit.

daniela2

podľa mňa ide o to, že človek cíti lásku a chce ju rozdávať. Cíti sa zrelý na rodičovstvo, na to, aby dával tam, kde ju aj nedostane, a dáva dlhodobo jednostranne a stará sa. A máš skvelý vek na materstvo, až na to, že keď si pýtaš radu, či mať dieťa alebo nemať, tak radšej ho nemaj, lebo kto naozaj chce, ten sa nepýta.

ahjaj

podľa mňa konaj tak, ako to Ty a Tvoj priateľ cítite. Akákoľvek rada od neznámych ľudí je mimo, to Ty musíš vedieť, čo chceš. Máš na dieťa vhodný vek a zdravotné problémy vekom narastajú tiež.

Bubliii

Ja si nemyslim, ze by to bolo nejak straasne skoro.Keby mala 19, je to ine.. 24 je podla mna v pohode vek, a mozno tomu nasvedcuje aj ta uprava cyklu (u mna to tiez tak bolo, ale okolo 25-26). Pozri, ak sa na dieta naozaj citis, preberte si to s priatelom (urcite lepsie ako s cudzimi na nete :D), zvazte za a proti, keby dieta prislo do +/- 1 roka. A ak sa zhodnete, preco nie? Nikde nie je napisane, ze otehotnies na 1x.. kludne mozes rodit v 25,26tke.. Len by som si dala na tvojom mieste do poriadku zdravie, hlavne tu imunitu.. lebo ako tehotna nebudes moct uzivat ziadne lieky, max. prirodne doplnky a aj to nie vsetky.

petroneta

mám 46 rokov a dvoch dospelých synov. Nemyslím, že by to boli hormóny, že by som sa tešila vnúčatám. Starší syn má aj priateľku, nie sú spolu dlho, ale pripadá mi milá... , aj syn ju ľúbi, nuž tešila by som sa. Samozrejme, že im nič nehovorím.