Predkožka

Príspevok v téme: Predkožka
nemammeno

dobrý, trápi ma jeden problém, mám 16 rokov, a mal som v minulosti menšie problémy s pretiahnutim predkožky ktoré sa však po sukromnej "konverzacii" vyriešili radami ktoré mi daný človek dal, a bolo všetko v pohode, asi aj 2-3 roky, a opäť ma to trápi. Z nejakého dôvodu sa mi spravila na predkožke ranka asi v decembri/novembri, neviem kedy presne už, a neviem ani či to bolo spôsobené nejakou infekciou alebo zápalom alebo neviem čím, žeby som sa tam porezal nie je moc veľká šanca tipujem, ale odvtedy neviem si pretiahnuť predkožku, resp. po pár týždňoch čo nechám ranku tak a snažím sa neonanovať, tak po opätovnom pokuse pretiahnuť ju to celkom výjde, ale iba v kľude, v stoporenom stave to už moc nejde... a keď si ju skúšam preťahovať i keď nejdem na limit tak po nejakej hodine zase mám "čerstvu ranu" a som tam kde som bol, zo začiatku by nebol problem pretiahnuť ju, len problémom je bolesť ktorej by som čelil a boh vie akej velkej rane po nasilnom stiahnutí čož ani nechcem.
Neviete čo stým? nejde mi do hlavy že by sa ta rana tolko otvárala, viem že je to citlivé miesto a koža je tu tenká a ohybná, ale myslím si že je to dosť, tie 3 mesiace.
Naposledy som to vyriešil po domácky tak bol by som rád keby sa mi to nejak podarilo znovu, hanbím sa trochu isť k urológovi, ale, zároveň ide mi o to, skúsiť niečo pred tým, ako by som mal isť na obriezku, lebo čo mám skúsenosti so slovenským zdravotnictvom tak sa očividne riadia pravidlom "operujeme i keď netreba".
Ďakujem za všetké rady

nemammeno

Matyo: Podľa mńa sa to dá vyriešiť, problémom nie je úzka predkožka (max. trochu zužena kvoli tej rane), ale problémom je to, že nemôžem ju nejak skuśať rozťahovať pretože mi v tom bráni bolesť a vlastne tá rana.
Ako som vravel, už som mal problém so sťahovanim predkožky a nakoniec som to vyriešil čisto doma i bez toho aby som šiel k doktorovi.
Pondelok s tým možno zajdem za doktorom, zatiaľ ďakujem.

ahjaj

Možno by pomohlo, možno nie, záleží na tom, aké baktérie sú na tej rane. Tie masticky bývajú antibiotické, alebo protikvasinkove. Nemôžeš sa zdôveriť otcovi alebo mame, nech s tebou idú?' povedia oni lekárovi, čo ti je a pred vyšetrením diskrétne vyjdu z miestnosti? Lebo to, že sa pred lekárom hanbis je preto, že si decko, kebyže más 30, tak k nemu suverénne ideš, vecne komunikujes a sebavedome riešiš.

nemammeno

nepomohla by nejaká mastička alebo nejaký krém bežne k predaju? napr. ako krém s nechtíkom lekarskym alebo niečo na takýto štýl? tohto máme doma plno takže by som to možno mohol skúsiť ale tak sa opýtam či to má zmysel poprípade či to nemôže spôsobiť nejaké problémy

ahjaj

No, vďaka Bohu. Také rany bývajú napr. keď ma človek cukrovku, ale to ma aj iné príznaky. Tak si len ráno privstan a dermatológ. Možno zoberú vzorku, aby vedeli, aký druh masticky dat. Nemusíš sa hanbiť, známej manžel mal kliešťa prisatého na penis, tak s tým išiel na pohotovosť, nevedeli mu ho vybrať, tak s tým musel na chirurgiu. Penis je orgán ako každý iný a lekári sú na to, aby pomáhali ľuďom.

ahjaj

Potrebuješ masticku od dermatológa, a potom neonanovat, kým sa to bezpečné nezahoji. Si si istý, že problémom je len predkožka, iné zdravotné problémy nemáš? Nebývaš veľmi smädný, nechodíš často a veľa močiť? Neschudol si v poslednom čase napriek tomu, že riadne ješ?