Ahojte ľudia prosím o radu. Pracujem už skoro 2 roky po vysokej škole vo svojej prvej robote . Na začiatku sme boli zmiešaný kolektív bolo tam úplne super. No postupom času nám veľa ľudí odišlo a pobrali k nám samé ženy. Na to by nebolo nič zlé ale nové kolegyne sú otrasné povahy . Začali sa tam tvoriť skupinky, začalo sa ohovárať na kávičkách a obedoch . Cítim sa tam strašne nepríjemne a mám od tej doby úplne udupané sebavedomie. Kolegyne robia naprieky a ja už tam nevládzem fungovať. Ja viem možno si niekto povie že som zbabelá že je to všade ale ja už chodím s takou nechuťou do práce že to neviem opísať. Urobili ste niekto taký rázny krok že ste kvôli kolektívu išli preč? Neľutovali ste? Ďakujem za rady v takejto situácií
dali by ste výpoved z práce kôli intrigánkam na pracovisku?
Máš dve možnosti. Buď odídeš alebo budeš s tým bojovať.
Žiaľ dnes je forma prejavu agresie všade. Je to civilizačné, boj o prežitie. A preto aj v zamestnaní. Ak je normálny nadriadený tak to hneď zastaví. Väčšinou sú nadriadení rovnaký ako kolektív preto sa ho snaží kolektív napodobňovať aby sa šéfovi zapáčil.
Ak zostaneš, pracovné prostredie / vzťahové môže u teba zhmotniť zdravotné problémy a neskôr aj chorobu. Vzťahové prostredie ovplyvňuje vždy aj chemické reakcie v organizme, ktoré sa môžu zhmotniť do fyzickej alebo psychickej choroby.
Záleží ako si silná a akú máš povahu.
V takom kolektíve so svojou dobrotou nepochodíš.
Jedine, že by vymenili šéfa alebo šéf zmenil svoje riadenie, postoje, názory pri vedení kolektívu.
Na druhej strane existuje prírodný zákon AKCIA-REAKCIA,
ktorý platí aj v nehmotných veciach teda aj v generovaní myšlienok
voči okoliu. Všetko sa človeku vracia aj keď nie hneď a prípadne v inej forme, životnej situácii.
Tak sa môžeš rozhodnúť, či odídeš alebo budeš bojovať.
Je aj tretia možnosť ak sú dva tábory. Udržať sa v strede medzi čierny a bielym na rozhraní podobne ako napr. v znaku Jing Jang.
v praci travis zivot, netrc niekde tolko hodin, kde je zla atmosfera, daj vypoved hned.
Ja som este nikdy nepracovala kedze chodim do skoly. Myslim v zenskom kolektive. To je naozaj az tak moc zle pracovat zo zenami? A da sa vlastne praca vykonavat bez nich? Ze si ich nevsimat a robit si svoje, byt tam radsej sam. Neda sa to takto? Ak nie tak to sa teda fakt netesim
Presne tak ak Ta práca baví prečo chceš ustupovať.
ked ťa práca nebaví zmen ju... alebo sa od nich dištancuj, vytvor si štít, odosobni sa, sadni si na obede inde a čitaj v mobile na nete niečo zaujimave... ti skor cas prejde a nebudes ich tak vnimat...a venuj sa práci naplno a ich neries...
Neviem ale mne konkrétne nedáva zmysel starať sa do druhého, lebo aj tak mi to v ničom nepomôže. Čiže ohováranie mi nič nehovorí. Ženský kolektív tak to je iná šálka kávy.
Tak toto je asi vtip :). Dnes nad tym cely den rozmyslam, samozrejme okrem inych dni, ale dnes o mnoho intenzivnejsie. Dokonca som chvilami chcela zalozit temu s obdobnym nazvom a zrazu si zalozila tu temu ty. :) Tiez chodim s podobnymi pocitmi do prace, ale pre zmenu ja som v praci necely polrok. Pracujem na useku kde je 95% zien, cista katastrofa. Zavist, neprajnost, neochota pomoct, poradit. Na prestavkach jedna druhu ohovora, ked sa stretnu tak len hi hi hi ha ha ha. S takou falosou som sa este nestretla a to ma za sebou zamestnanie s 5 krat vacsim kolektivom a vo vacsine sme boli vsetci kamarati. Ja sa doslova bojim noveho pracovneho tyzdna.
Vôbec tam nemusí vydržať,, môže ísť na Pn a dať sa dokopy aby do nového išla s čistotou hlavou nie jak troska. Ja som zo stresu chudla a zvraskavela. Dala som si pauzu a všetko je ok. Je mi dobre, drbnuté kolegyne viem že viac neuvidím a aj keby už mi môžu jedine ... niečo ...
Uľaví sa ti, nič viac, tak neváhaj ?
Výpoveď by som dala, ale vydržala by som, kým si nenájdem inú prácu.
ano, dala by som. nie si tam otrok ani vazen.