Opuch po zlozeni sadry

swistica

@achjaj To, ze si bola u lekara, pises az teraz :-) Predtym to vyznelo tak, ze ma clovek stoicky cakat doma. A zatial pri tom cakani, by sa nieco zanedbalo. Okrem röntgenu treba i CT. Treba sa skratka domahat vysetreni a naslednej liecby.

ahjaj

swistica, ja som vychádzala z vlastných skúseností, keď sa mi ruka nehojila tak rýchlo, ako som si želala. Bola napuchnutá, a lekár mi poradil len trpezlivosť, samozrejme ma poslal ešte raz na RTG. Aj Ty z vlastných. Ale po sňatí sadry som ju mala dlho napuchnutú a potrebovala som ju mať obviazanú, tak ma bolela. Pritom nikto nič nepokazil, všetko bolo v poriadku.

swistica

Ahojte, ak niekto narazi na tuto temu, urcite sa neriadte tym, co tu je napisane - trpezlivostou . Ak sa vam daco nezda, chodte k lekarovi. Ak vas lekar odbije, zmente lekara. Ja som bola tiez nutena zmenit lekara a dobre som urobila. Aj by som zostala pri povodnom,ktory zlomeninu vysetroval pohladom z dvoch metrov, tak doteraz asi nechodim. Takze ak to aj po zlozeni sadry stale puchne, k lekarovi. Nech to riesi. Lebo potom nakoniec este teba obvinia, ze si neprisla a mozes si za to sama. Samozrejme ked podpisujete lekarsku spravu, skontrolujte si, ci tam lekar naozaj zaznacil vsetko naco ste sa stazovali.

Bambambulka

Ja mam sadru zloženú už dva týždne po operovanej zlomenine členka a puchne mi to stále hlavne po cvičení a zaťažení. Takže ladujem a vykladám nohu vždy ako sa dá.

ahjaj

Pri zlomenine sa kedysi ako prvá pomoc osvedčilo tzv 5 t.
Doplnim o ďalšie t. Trpezlivosť. Bude to opuchat možno len 5-6tyzdnov, ale možno aj niekoľko mesiacov a aj pobolievt to bude. Nie je tam ten krvný obeh ešte ôk, dbaj o doslednu rehabilitáciu, tým ten čas skrátis. Želám trpezlivost pri uzdravovani.