Je vhodné obliecť sa takto na ústnu maturitu?

Aliss

Omen, ved aj ja som to myslela v dobrom :) Ze sa evidentne viac vyznas ako ja, aj co sa tyka adekvatnosti oblecka k spolocenskej udalosti. Ja idem velmi intuitivne, preto som nevedela, ci bude moj vyber obrazku vhodny, takze sa tesim, ked sa vam paci :) Dobreuz, ty si len minuly rok maturoval? Sranda :D Myslela som, ze mas aspon 25 :D

dobreuz

V utorok aj v stredu sa maturuje, jeden deň SJ a druhý deň ANJ, ráno test poobede sloh tak sme to mali my minulý rok.

Omen

Fashionn, pozri, zbytočne by sme ti posielali fotky. Už tu jednu máš, dobre si ju prezri a šup s mamou do butiku nejakej slovenskej značky. Hlavne si zapamätaj šírku nohavíc dole a ich zakončenie! Povieš, na akú príležitosť to potrebuješ a oni ti tam odborne poradia. Pozrieš, vyskúšaš, uvidíš a možno aj nakúpite.
Aj na písomné skúšky sa treba adekvátne obliecť. Môžeš mať to isté, s tým, že si dáš inú blúzku. Blúzku, nie košeľu! Maturuje sa v jeden deň. Ty to snáď budeš mať inak?

Fashionn

Ďakujem vám všetkým za rady :)
to čo poslala Allis je pekné ale neviem aké by to bolo na mne. Ja som dosť chudá vačšinou sú mi taketo typy nohavíc príliš volné a blúzku skôr s kratkym rukávom kedze bude teplo + stres. Ak by ste ešte mali nejaký napad, kludne posielajte fotky.
Čo sa týka písomných maturít tam sa ako obliecť, ja by som sa najradšej obyčajne veď to ma ani nikto vidieť nebude, bude tam iný učitel a tak. A na ústnych mám všetky 4 dni mať oblečené to isté ? Veď ja sa normálne tohto bojím viac ako tej maturity :D nikdy som sa nevedela formálne obliecť vždy som si za to vyslužila kritiku.

Omen

@ V prvom rade treba poznať a dodržiavať etiketu! Potom sa vám nemôže stať, že "svoju osobnosť prejavíte" o. i. aj na promóciách tým, že pridete oblečené ako na casting do eskortu ... Poniektoré...

@ Aliss, ale veď ja súhlasím! Dala si tu názornú ukážku nielen blúzky, ale aj NOHAVÍC, ktoré sú vyhovujúce tak strihom, ako aj materiálom a farbou. Je to elegantná klasika, vyhovuje a spĺňa kritéria aj maturity. Plus má v sebe bonus: dokáže to využiť aj pri iných príležitostiach. Môže sa s tým stotožniť alebo sa od toho odraziť.
Toto bolo smerované k autorke a hodnoteniu jej výberu: "Nohavice môžu mať takú farbu, ale iný strih a materiál (kuk na obrázok od Aliss), blúzka zásadne inej farby a strihu...."

zdravy kolacik

v prvom rade sa v tom musi dobre citit. a nemusi ist ako do kostola, nech prejavi svoju osobnost, ma 18, ma narok aj na extravagantnu modu, keby sa na to citila.